Saratovská-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení

Uvolnena stara markiza na stanku mimo prevadzky vedla zastavky MHD v smere do mesta, zasahuje nad chodnik, je nizko, navyse spinava.

10. júl 2020

Monika

Takýchto starých nefunkčných harabúrd je po celej Dúbravke. A ani po nahlásení podnetov na Odkaz pre starostu sa s tým nič ani po rokoch nerobí.
10. júl 2020

Slavomír Trnavský

Harabarda je jedna vec, tu bud samocinne alebo niekto rozkokoseny roztiahol markizu, ktora prekaza nad chodnikom.
21. október 2021

Odpoveď samosprávy

Nemáte pravdu, že mestská časť nekoná. Tieto stánky sú v súkromnom vlastníctve a preto ani v prípade ak sa o to majiteľ nestará nemôžeme ho dať jednoducho zlikvidovať. Mestská časť koná ale musí dodržiavať mnohé lehoty, najmä lehoty na doručovanie výziev, ktoré neúmerne naťahujú vyriešenie problému. V tomto konkrétnom prípade majiteľ nepreberal výzvy a nekonal, mestská časť podala v minulom roku na príslušný súd návrh na vykonanie exekúcie. Teraz súd už pridelil exekútora, ktorý vykoná exekúciu, t.j. objedná firmu, ktorá odstráni stánok. MČ musí výdavky uhradiť a exekútor sa ich bude následne pokúšať od vlastníka vymôcť.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
21. október 2021

Slavomír Trnavský

Super, dobra sprava. Palec hore. K tej vycitke, ak samosprava kona, tak treba zlepsit komunikacnu strategiu, aby verejnost o konani vedela, kedze prave verejnost taketo stavby stojace na pozemkoch v sprave samospravy obtazuju a ohrozuju.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania