Cesta na Berg - defekt friendly bariéry krížom cez cyklochodník

Zodpovednosť za riešenie: STaRZ

Vyriešený

dobrý deň,
všetci cyklisti veľmi pekne ďakujú, tomu kto tu namontoval tieto nepríjemné defekt friendly bariéry krížom cez cyklochodník. Ale hlavná vec že auta po ňom ďalej môžu veselo jazdiť.
Prosím o ak už tam má byť retardér tak taký na ktorom sa cyklista potencionálne nezabije...

ďakujem

10. júl 2020

Roman Salkovic

Cesta na Berg - nová Viedenská cest-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Dobry den,

na cyklotrase pri kasine autoberg niekto umiestnil bez riadneho dopravneho znacenia dva rady spomalovacov. Mozu byt nebezpecne pre cyklistov kvoli svojmu tvaru (su prilis vysoke) takze mozu lahko sposobit pad. Prosim o odstranenie takehoto ilegalneho prvku na medzinarodnej cyklotrase.

Dakujem.
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ,
nie je nám známe, kto bariéru namontoval.
Určite je to nebezpečné, skúsime osloviť majiteľa prevádzky.
Predpokladáme, že to zabezpečoval majiteľ prevádzky a určite bez súhlasu správcu hrádze - Slovenský vodohospodársky podnik!??

Katarína Szabová
STARZ
15. júl 2020

Ondrej P.

je vobec zabratie casti hradze na sedenie legalne ?
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Vyzerá to tak , že zabratie je "legálne" , čo je však "neštandartné" až nenormálne.
Naše informácie sú , že predmetný pozemok - hrádza v tomto úseku nie je vo vlastníctve štátu , ale
iného subjektu., asi majiteľa uvedenej prevádzky.
Rokovali sme s ním a dohodli sme sa , že osadí na vlastné náklady iné spomalovače...

Katarína Szabová
STARZ
15. júl 2020

Roman Salkovic

Dobry den pani Szabova, prosim za vsetkych cyklistov aby ste ziadali od tohto podnikatela aby tam ziadne spomalovace nemontoval. Namiesto toho by malo mat mesto/STaRZ zaujem, aby sa tu zlepsila celkova bezpecnost tohto useku. Betonove kvetinace, auta parkujuce a jazdiace po cyklotrase, neprehladna cesta krizujuca tuto cyklotrasu a aj poriadny vytlk tesne pred kasinom su problemy, ktore by bolo treba vyriesit. Dakujem.
24. júl 2020

Ondrej

Akurat som chcel tento podnet pisal...
Co tu citam je ine Kocurkovo. Terasa krcmy rozlozena priamo na ceste, aj ked cyklo-ceste. Betonove kvetinace, smetiaky a vobec cela ta budova... skanzen 90tych...
Ked uz stat dopustil, ze je to sukromny pozemok, existuje predsa verejny zaujem, vecne bremena... Je to predsa cesta.
Pani Szabova, prosim, skuste s majitelom aj s vodohosporarmi hladat nejake riesenie. Ved ani ako zakaznik by som tam nechcel sediet a cakat kym mi na chrbte pristane nejaky cyklista. Dakujem a drzim palce.
27. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Momentálny stav je takýto. Je to nepríjemné, ale asi únosné riešenie...?
S pozdravom.
27. júl 2020

Dominik

Za mňa môže byť, aj v Hainburgu pri Dunaji je také. Zas pri podnikoch na hrádzi sa oplatí spomaliť, nikdy človek nevie kto odtiaľ môže vybehnúť... Ešte keby tam autá občas neopakovali na chodníku tak by to bolo dokonalé :)
27. júl 2020

Peter Oravec

... za chvíľu to bude aj tak vyjazdené bokom cez tú trávu...
27. júl 2020

Roman Salkovic

Dominik prepac ale na medzinarodnej cyklotrase nie je normalne aby sa montovali taketo spomalovace. Je to zaroven usek intenzivne vyuzivany cyklistami a naozaj si cyklista ani v pomalej rychlosti nemusi vsimnut tieto spomalovace, naviac ked sa musi vyhybat na uzkej trase betonovym kvetinacom, autam, chodcom a inym cyklistom. Nikde na svete som doteraz nevidel takyto pristup k cyklotrasam aky vidiet u nas, naviac zjavne s pozehnanim STaRZu.
27. júl 2020

Dominik

Roman: no aj v tom Hainburgu to je na tej istej cyklotrase, ak sa nemýlim... ale ja nechcem povedať že to je ideálne, len že to je lepšie. Viac ma hnevajú napríklad tie autá, alebo tie nové billboardy kúsok ďalej pri diaľnici, kde už je kvôli tomu zvlnený panel na chodníku, alebo autá na slovnaftskej hrádzi, či svojvoľné uzatváranie cyklistických chodníkov od D4R7...
27. júl 2020

Roman Salkovic

Dominik suhlasim, mas pravdu aj s tymi spomalovacmi v Hainburgu. Tam historiu nepoznam, ale usek je tam prehladny a teda je to ovela menej nebezpecne a aj menej frekventovane miesto kde maju aj chodci segregovany chodnik. A aj mna hneva vela inych veci v BA, ale tento podnet je o nebezpecnych spomalovacoch osadenych majitelom kasina ktoremu zial asistuje mestska organizacia.
07. október 2020

Patrik

Zdravím... Po dlhšej dobe som šiel opat do rakúska cez hraničný prechod Berg, a majiteľ kasina (pravdepodobne on zaparkoval na cykloceste) si tam nasadil 2 retardery. Je to legálne osadenie, alebo zase len svojvôla majiteľa kasina? Na cykloceste sa nikde nenachádza ani značka upozornujuca na retardery. Ďakujem za objasnenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania