Pridať dopravnú značku - Hálkova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ján 18. mája 2014

Na Ulici Hálkovej na tomto mieste navrhujem pridať dopravnú značku Zákaz státia s dodatkovou dopravnou značkou "Aj mimo vozovky", aby sa predišlo parkovaniu na mieste vyznačenom červenou úsečkou.
Vodiči tam parkujú mimo vozovky, lebo je to "vyjazdené parkovisko" a policajti tam pokutujú, lebo je to "zeleň". Zeleň tam nie je a nebude nikdy, ak zostane súčasný stav, lebo to vyzerá ako parkovacia plocha.

Dovolím si tvrdiť, že tohto roku na tomto mieste vyzbierali mestskí policajti tisíc pokút.
Ak mestu ide o poriadok v meste, tak tam tú značku dá. Navyše policajti nebudú strácať čas na pokutovanie a sa budú môcť venovať inej užitočnej činnosti. Ak mestu ide o peniaze, tak tam tú značku nedá. Po prvé minie peniaze na značku a po druhé už nevyberie žiadnu pokutu.

18. máj 2014

Odkaz pre starostu

Chválim podnet - sám som sa chystal zverejniť podobný. Osobne by som navrhoval na vyznačenom mieste natiahnuť chodník pre peších, ktorí by tak nemuseli krkolomne prechádzať popri parkoviskách, ktoré sa nachádzajú neďaleko.
19. máj 2014

nepšo

dobrý nápad , chodím tadiaľ denne , otázka je či mesto má naozaj snahu zamedziť podobnému parkovaniu doplnením značky , alebo radšej bude naďalej pokutovať vodičov a "zbierať" takto peniaze...Vodiči parkujúci na uvedenom úseku znižujú plynosť premávky , a častokrát úplne zbytočne blokujú časť jazdného pruhu - také typické slovenské , odskočím si iba na chvíľočku niečo vybaviť a mám "na háku" ostatných...
19. máj 2014

Fero K

Tiež na danom mieste často vídam mestských policajtov, a bohužiaľ sa zdá, akoby mestu/mestkej časti na danej lokalite záležalo len ako na zdroji výberu peňazí za pokuty. S pokutovanímneporiadnych vodičov samozrejme súhlasím, ale rád by som videl, ako sa vyzbierané pokuty spätne investujú do úpravy daného miesta. Očakával by som nejaké pozitívne kroky smerujúce k obnoveniu trávnika (so zábranami proti autám), alebo vytvorenie chodníka (tiež so zábranami). Iná možnosť by bola vyjsť v ústrety vodičom a vytvoriť legálne parkovacie miesta. To všetko by bolo lepšie než súčasný stav.
20. máj 2014

Mato

Co tak nakreslenie zltej ciary po okraji vozovky
21. máj 2014

Ján

Upresnenie:
Na obrázku som dal Zákaz zastavenia a textom som navrhol Zákaz státia s dodatkovou dopravnou značkou "Zákaz aj mimo vozovky".

PS: Ďakujem všetkým prispievateľom za konštruktívne vylepšenia.
06. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Miestna komunikácia Hálkova ulica nebola a nie je zverená do správy mestskej časti Bratislava - Nové Mesto žiadnym zverovacím protokolom. Podnet sme preto postúpili na Magistrát Hlavného mesta. S pozdravom


Marek Tettinger, hovorca BANM
19. jún 2014

andrej

tiez mam predvolanie na mp kvoli tomu ze som tam zastavil asi na 5min ked nebolo volne platene parkovisko zena bola v aute policajt si len fotil a nepovedal ani pol slova teraz mam prist podat vysvetlenie ALE ZACO? zelen tam nieje zakaz parkovania ani statia tiez nie a chcu odomna 50eur v ziadnom pripade
04. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet bol preposlaný na príslušné oddelenia na preverenie. Značky je možné osadiť po súhlase správcu komunikácie a po vypracovaní projektu organizácie dopravy a po schválení Krajským dopravným inšpektorátom Policajného zboru.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
02. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet preverilo oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hl. mesta tu je ich stanovisko:
Umiestnenie značky by bolo duplicitné s §21, ods. 1, písm. s) Zákona o cestnej premávke. Okrem toho dodatková tabuľka "aj mimo vozovky" je plošne neurčitá tak, ako je neurčitá cela plocha "mimo vozovky".
Treba zdôrazniť, že pravidlá cestnej premávky nie sú upravene len dopravnými značkami - a tie nemôžu byť svojvoľné, ale len tie určené v zákone, ale najmä ustanoveniami Zákona o cestnej premávke.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
02. september 2014

Peter Mrázik

Mala samospráva vo svojej finálnej odpovedi z 02. septembra 2014 na mysli §25 namiesto §21 (Zákaz zastavenia a státia na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni)?

PS: Zeleň tam nie je a nebude, ak zostane súčasný stav. Mestu asi ide o vyberanie pokút.
25. september 2015

Ján Marčok

Mesto / mestská časť tam dala betónové kvetináče. Autá tam už neparkujú. Ľudia neplatia pokuty. Mestskí policajti sa môžu venovať zmysluplnejším veciam.
25. september 2015

Odkaz pre starostu

Ja len poopravim p. Marcok - Kvetinace boli na miesto umiestnene miestnymi dobrovolnikmi, kvetinace su dokonca z ich vlastnej dielne. Mesto/MC sa na rieseni tohoto podnetu zatial nepodielalo.
28. september 2015

Ján Marčok

Ospravedlňujem sa, že som nesprávne pochválil mesto. Uvádzam upresnenie:
"Kvetinace aj travnik riesili dobrovolnici zo Zelenej hliadky vo svojom volnom case a nie mesto. Sami si odliali kvetinace, prekopali zem a zmiesali s hnojivom, travou a vodou a dokonca aj teraz stale 'spravuju' kvetinace."

Ak ma niekto zaujem obcas sa pridat k Zelenej hliadke, tu je kontakt:
https://www.facebook.com/zelenahliadka
28. september 2015

Ján

Dúfam, že mestskí policajti nedajú pokutu Zelenej hliadke za státie kvetináčov na zelenej ploche :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania