Stupavská-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Prva vec: za rodinnym domom Stupavska 33 boli robene vykopove prace (kanalizacia) a vobec nieje zabezpecene okolie (ziadne zabrany,ani len upozornenie na nebezpecenstvo padu) a stavba nieje oplotena.tento usek cesty je vo velkom vyuzivany na cykloturistiku a prechadzky hlavne rodin s detmi. druha vec: s vykopanou zeminou aj s ostrymi kamenmi je zasypana pristupova cesta do vinohradou.tym je majitelom vinohradou znemozneny pristup na vlastne pozemky a znemoznene ich obrabanie cim dochadza k stratam.

14. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Preveríme so stavebníkom okolnosti úpravy kanalizácie a zabezpečíme uvedenie daného miesta do pôvodného stavu.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
18. august 2020

Marika Danilakova

Dnes pokračujú v rozkopávke cesty a bager v pohode vychádza na chodník, ktorý sme nechali urobiť na naše náklady, nakoľko roky bol rozbitý. Časť chodníka už poškodili pred dvomi rokmi, keď ťahali elektrinu. Doteraz to nedali do poriadku. Teraz pri kanalizácií nech rozbijú bagrom ďalšiu časť. Mám pocit že odkedy urobili novú cestu, tak je tých rozkopávok príliš veľa a pritom sme boli upozornení predtým, že nedovolia tak skoro nejakú rozkopávku.
27. august 2020

Peter War

Marika nahradu vzniknutej skody by ste si mali uplatnit u majitela stavby (ten pan majitel sem tam chodi dozerat na priebeh stavby) ak nezaplati vzniknutu skodu tak na neho podat trestne oznamenie
27. november 2020

Odpoveď samosprávy

Cesta bola uvedená do pôvodného stavu majiteľom pozemku.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
01. december 2020

Peter War

ani by som nepovedal.dana cesta do vynohradov je stale neprejazdna,po vykopovych pracach je stale zasypana ostrymi skalami,ktore tam pred zacatim prac neboli.akurat velka kopa zeminy je prec
01. december 2020

Peter War

fotene 1.12.2020 o cca 15:20hod.toto ma od povodneho stavu velmi daleko
01. december 2020

Odpoveď samosprávy

Posielam rovnako prehľadovú fotografiu.
Jedná sa o "bočnú" vinohradnícku cestu, ktorá vedia z hlavného, dnes nespevneného ťahu, smerom k súkromnému vinohradu. Sama je umiestnená na súkromných pozemkoch.

Táto cesta zároveň nie je zaradená do siete verejných komunikácií.

V kontexte vyššie uvedených faktov považujeme stav cesty za adekvátny a to aj vzhľadom na stav podobných ciest v blízkych i vzdialenejších vinohradoch.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania