Malodunajská-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Uzavretý
meno
Dušan Rybovič 13. júla 2020

Na Malodunajskú cestu ústi cyklotrasa a v krátkosti sa jazdí po štandardnej cestnej komunikácii. Uvedenú cestu používam často v ranných aj poobedňajších hodinách na bicykli, pričom ide o pokojnú ulicu, nezaznamenal som žiadne problémy medzi autami a cyklistami. Na uvedenej ulici nedávno pribudli dva retardéry, ktoré sú rozmiestnené takmer ihneď po sebe, pričom sťažujú pohyb cyklistov aj kolobežkárov, sú úplne zbytočné. Je možné tieto retardéry odstrániť, prípadne pridať nejaké zariadenie ktoré zľahčí prejazd bicyklov a kolobežiek?

14. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
16. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ešte raz Vám ďakujeme za Váš podnet. Spomaľovacie prahy boli umiestnené na základe petície od obyvateľov na danej ul. V úseku, kde sú osadené, cyklotrasa nie je. Obyvatelia sa opakovane sťažovali, že cyklisti nerešpektujú dopravné značenie "koniec cyklotrasy", a veľkou rýchlosťou prechádzajú po ul., čím dochádza ku kolízii vodičov, cyklistov a peších. Vodiči mali zároveň problém pri výjazde na komunikáciu z dvorov. Spomaľovacie prahy demontované nebudú, je potrebné prispôsobiť prejazd na bicykli stavu a povahe vozovky.

S prianím pekného dňa

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
03. august 2020

Peter

Dobry den,

cez Malodunajsku vedie cyklotrasa (modra C) c. 2001. https://cyklotrasa.oma.sk/2001
Denne tade prejdu snad stovky cyklistov. Miesto toho, aby ste vyriesili oficialne znacenie na Malodunajskej (cyklopruh, atd.), ktore tam chyba az po Modry most (kde oficialne znacena cyklotrasa pokracuje), tam date "na zaklade peticie obyvatelov ulice" retardery? To snad nemyslite vazne.

Ku moznym koliziam cyklistov, aut a pesich tam moze dochadzat len kvoli tomu, ze tam nie je vyznaceny samostatny cyklopruh a nie je tam chodnik pre pesich (aj z dovodu blokovania velkej casti cesty zaparkovanymi autami obyvatelov ulice). Nie je to urcite kvoli tomu, ze tade cyklisti prechadzaju "velkou rychlostou". Je to uplne spiatocnicky krok, mestske casti sa maju snazit o zabezpecenie kvalitnej infrastruktury pre pesich a cyklistov a nie im hadzat polena pod nohy (v tomto pripade retardery).

Prosim Vas prehodnotit tento krok a spravit zmeny tak, aby mali cyklisti na tak frekventovanej cyklotrase zabezpeceny plynuly a bezpecny prejazd. Idealne vyznacenim cyklopruhu, ktory doplni chybajuci usek na Malodunajskej. Ak na zmenu situacie tiez treba peticiu, viem Vas ubezpecit, ze bude mat viac podpisov, ako je obyvatelov na danej ulici.

Dakujem
04. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

problém cyklistov sme konzultovali aj so STaRZ, ktorý je správcom uvedenej cyklotrasy a cyklotrasu aj realizoval. V úseku, kde je koniec cyklotrasy, je z dôvodu šírkových parametrov prerušená, nezmestí sa tam. Cyklisti nerešpektujú dopravné značenie a prechádzajú úsek v protismere. Mali by prechádzať na konci cyklotrasy doprava a napojiť sa cyklistický chodník popri Hradskej ul. Obyvatelia z dôvodu nerešpektovania dopravného značenia a častých kolízii požiadali o súčinnosť aj políciu, ktorá prisľúbila, že bude vykonávať kontroly bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke.

S prianím pekného dňa

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
08. október 2020

Juraj

Cyklista prichadzajuci od Vlcieho hrdla nema ako vediet, ze za koncom cesticky vyhradenej pre cyklistov je jednosmerka alebo ze tam plati nejaky rychlostny limit.
Znacka jednosmerky a zakazu zastavenia je sice v zakrute, ale je nasmerovana tak, aby bola viditelna len pre vodicov, ktori idu po Malodunajskej spravnym smerom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania