Dvořákovo nábrežie-bezdomovci pri Dunaji


V riešení

Je v poriadku obsadzovanie priestoru pod vyhliadkovymi terasami bezdomovcami?
Zapach, znecistenie okolia, pohladovo od vody z lodi asi nie dobra reklama.
Viacere terasy medzi Novym mostom a Lafranconi...

15. júl 2020

Milan

Pripajam foto pri boteli Marina.
15. júl 2020

Jakub Kastler

Sú to bezdomovci. Niekde si musia spraviť provizórne bývanie. Znečistenie a zápach by sa mali, samozrejme, riešiť.
28. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na tomto mieste, kde sa na verejne dostupných lavičkách zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158.
Ďalšou možnosťou je kontaktovanie pracovníkov sekcie sociálnych vecí Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorí majú zoznam pracovníkov a neziskových organizácií, ktorí sa zaoberajú pomocou takýmto osobám bez domova.
Aj napriek tomu je však problém s osobami bez domova jedným z prioritných úloh, ktorým MsP venuje mimoriadnu pozornosť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
18. august 2020

Milan

Kto hovori o lavickach? Ide o znecistovanie verejneho priestranstva, zapach z ludskych vyluckov. Staci jeden vyjazd MP, pockat kym pan poupratuje cele okolie, usmernit ho na pomoc, ubytovnu, nasledne pravidelne kontrolovat priestor a problem je vyrieseny.
10. máj 2022

Michal K.

problem pretrvava uz viac rokov. su tu aj ine podnety, napr. https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/52542/potkany-a-neznesitelny-smrad
ale mesto ho zjavne nevidi

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania