Mlynské luhy-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

zdravím, na priechode pre chodcov bola zmenená/skrátená dĺžka zeleneho signálu pre chodcov. momentálne je vysledok taký, že nielenže chodec vstúpi do cesty "prekvapeným" vodičom odbočujúcim z Ondrejovovej doľava na Gagarinovu, v smere Pod.Biskupice, ale zdravý človek nestíha! prejst všetky 4 pruhy a musí ostať často štát v strede cesty na malom ostrovčeku, čo je veľmi nebezpečné. prosím robte s tým niečo cim skôr, vznikajú tam pre chodcov nebezpečné situácie! dakujem

16. júl 2020

Richard

este pridam pre predstavu, ze zeleny signal trva pre celu 6 pruhovu komunikaciu cca 5 sekúnd!!!
24. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet sme preverili, dĺžka zeleného signálu na priechode pre chodcov je v priebehu dňa variabilná, pohybuje sa v rozmedzí od 6 do 17 sekúnd. Dĺžka zeleného signálu v trvaní 6 sekúnd bola nastavená len v pracovných dňoch medzi 19:00 a 21:00.

Podnet sme preto konzultovali so zástupcami Krajského dopravného inšpektorátu a požiadali sme o prehodnotenie dĺžky zeleného signálu. Od 20.07.2020 je dĺžka zeleného signálu v čase od 19:00 do 21:00 upravená na 11 sekúnd.

Pripomíname tiež, že prepnutie na signál "STOJ" neznamená, že chodec nemôže bezpečne pokračovať v prechádzaní, ak sa už na priechode nachádza (Vyhláška 30/2020 Z.z., §20, odsek (2), písmeno a). Rovnako medzi ukončením zeleného signálu pre chodcov a začatím zeleného signálu pre vozidlá je určený tzv. bezpečnostný medzičas, ktorý slúži na ukončenie pohybu chodcov na priechode. To znamená, že ak chodec vstúpi na priechod pre chodcov aj v poslednej sekunde zeleného signálu, tento medzičas mu umožňuje bezpečne prejsť celým priechodom.

Ďakujeme že nám pomáhate zlepšiť naše mesto.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. júl 2020

Richard

dobrý deň, v prvom rade ďakujeme za prehodnotenie podnetu a schvalenie predlzenia zeleneho signálu na priechode prechodcov. pokial ide o ďalšie informácie, v zasade k nim niet co dodať, avsak musím upozorniť na nasledovné. Medzicas sa pri súbehu zeleneho signalu na priechode pre chodcov a zeleneho signálu pre autá vychádzajúce z Ondrejovovej ul./Mlynské Luhy smerom do P.Biskupic nepoužíva, keďže auta dostanu zelený signál skôr nez chodec stihne prejsť na druhu stranu cesty. Mnoho z nich ostane "prekvapených" ze chodci majú súbežne zelenú aj napriek blikajucemu oranzovemu vystaznemu svetlu na Gagarinovej ulici a vznikajú kvoli tomu kolízne situácie. mozno preto by stálo za zváženie zrušiť tento subeh zeleného signalu na priechode a pre autá odbočujúce z Ondrejovovej/Mlynské Luhy do P. Biskupic.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.