Drieňová-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Daniel 20. júla 2020

Dobrý deň,

rád by som sa opýtal, prečo sa pri oprave Drieňovej ulice používajú staré obrubníky, keď podľa nového Manuálu asfaltovania sa majú používať už len betónové. Ďakujem

21. júl 2020

Maxi King

Dobrý deň, asi nemáte úplné informácie. Manuál asfaltovania umožňuje použitie kamenných obrubníkov - tieto pôvodné kamenné obrubníky sú dokonca kvalitná voľba a nie su o nič horšie ako betónové obrubníky. A tiež by to bolo neekonomické.
23. júl 2020

Peter Vojtko

Súhlasim s Maxi King. Kamenne obrubníky sú veľmi kvalitné oproti betónovým obrubníkom. Staré nepoškodené kamenné obrubníky sa očistia a znova použijú. Poškodené kamenné obrubníky sa nahradia novými kamennými. Takže je to aj ekonomické riešenie.
24. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako spoluobčania správne uviedli je to v súlade s technickými listami. Jeden z nových prístupov mesta je aj používanie kamenných obrubníkov namiesto betónových. Takéto obrubníky sú kvalitnejšie, dlhšie vydržia a sú aj estetickejšie. Pri následnej rekonštrukcii ciest a chodníkov je potom ekonomicky neefektívne dobré kamenné obrubníky, ktoré vydržia aj niekoľko desiatok rokov, automaticky meniť za nové. Mesto preto staršie obrubníky v dobrom stave opätovne používa a chybné vymení (takýto detail vidno napríklad po rekonštrukcii DKR). Kamenné obrubníky nájdete v technických listoch pod označením TL 202-2020.
Samozrejme existujú miesta, kde je použitie betónových obrubníkov vhodné a tam ich plánuje mesto používať aj v budúcnosti.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania