Pekná cesta-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti


V riešení

Na peknej ceste pri električkovej zastávke na lavičke skoro každú noc pijú a rušia nočný kľud bezdomovci, ktorí po sebe hulákaju, spievajú si a otravujú ľudí, ktorí idú okolo a močiť nám aj cez deň chodia priamo pod okná našej bytovky. Opakuje sa to veľmi často a začína to byť veľký problém pre ľudí, ktorí žijú v okolitých bytovkách, hlavne teraz cez leto, keď majú ľudia otvorené okná. Nedalo by sa s tým niečo spraviť? Aspoň keby sa tá lavička odstráni alebo niečo. Normálni ľudia si tam aj tak nikdy nesadnú čiže je tam úplne zbytočná a cele dni ju obývajú práve bezdomovci, ktorí neberú ohľad na ostatných ľudí. Vďaka za rýchle vybavenie

22. júl 2020

Tim

Určite sa v bytovke nájdu dvaja šikovný a s lavičkou si poradia.
22. júl 2020

Tim

Samozrejme dvaja šikovní :) Pôvodne som tam mal niekto šikovný...
22. júl 2020

somár rámos

nebolo by lepšie tých šikovných viac ,aby si poradili nie s lavičkou,ale s tou bandou?
28. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na tomto mieste, kde sa na verejne dostupných lavičkách zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova v centre mesta, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158.
Ďalšou možnosťou je kontaktovanie pracovníkov sekcie sociálnych vecí Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorí majú zoznam pracovníkov a neziskových organizácií, ktorí sa zaoberajú pomocou takýmto osobám bez domova.
Aj napriek tomu je však problém s osobami bez domova jedným z prioritných úloh, ktorým MsP venuje mimoriadnu pozornosť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
16. jún 2021

Martin Uváček

Podnet je znovu aktuálny. Od 16:00 do večera posedávajú notorici pri zastávke, verejne popíjajú alkohol a robia neporiadok. Polícia tam môže hliadkovať kľudne každý deň.
19. august 2021

Tomas

Dobrý deň, dokedy nás ešte necháte žiť v špine a neporiadku, ktorý robia títo ľudia? Opití a agresívni. Žiadam o zabezpečenie stálej hliadky MsP v Rači. Alebo už policajti peší alebo na bicykli neexistujú? Vytvorte takúto hliadku!
19. august 2021

Tomas

A nepíšte zas o tom ako sa MsP zameria na túto oblasť a že máme volať 159, keď policajt často ani nenájde miesto kam bol poslaný, ak tam vôbec má kto ísť. Všetci dobre vieme že ich je málo a Magistrát s tým robí pramálo. Nerobte z občanov volov čo seno žerú.
19. august 2021

Tomas

Prosím o preposlanie podnetu.
20. august 2021

Odpoveď samosprávy

Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova v centre mesta, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158. Ďalšou možnosťou je kontaktovanie pracovníkov sekcie sociálnych vecí Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorí majú zoznam pracovníkov a neziskových organizácií, ktorí sa zaoberajú pomocou takýmto osobám bez domova.
Aj napriek tomu je však problém s osobami bez domova jedným z prioritných úloh, ktorým MsP venuje mimoriadnu pozornosť.
Apropo nikdy si nedovolím z niekoho robiť "vola čo seno žere".
Pekný deň

Ing. Marta Urbanová
20. august 2021

Maťo

Občanov nezaujímajú vaše prázdne reči. Spravte to tak, aby sa situácia zlepšila.
20. august 2021

Maťo

Pani Urbanová, nepíšte nám tu už prosím o čísle 159. A láskavo navýšte stavy MsP a začnite robiť hliadkovú činnosť. Ak by každý občan volal vždy niekoľkokrát denne 159, tak vám zhorí telefón. To sa týka asociálov, parkovania a iného.
20. august 2021

Maťo

Okrem toho, platíme dane z ktorých má fungovať MsP a samospráva a vy nám tu píšete že popri našich pracovných povinnostiach ešte máme oslovovať neziskovky a niekoľkokrát denne volať MsP a kontrolovať, či miesto nájdu. Dobre viete aký je na nich spoľah. Sú občanom na smiech, bez rešpektu. Veď to je ďalšia práca popri zamestnaní, na niekoľko hodín. Nepresúvajte vašu zodpovednosť na občanov. Miesto toho dlhého textu ste mala napísať Magistrátu a žiadať posilnenie MsP a zmenu legislatívy!
20. august 2021

Maťo

Prosím o preposlanie.
20. august 2021

Tomas

Keď som naposledy volal 158 ako píše pani Urbanová, tak ma nechali čakať v noci po polnoci a ani neprišli. Ešte bola aj policajtka v telefóne odutá že čo si to vôbec dovolujem volať. Pani Urbanová, čitajte už konečne naše pripomienky a neodpisujte odveci.
13. jún 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
15. september 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Výsledok celodenného popíjania asociálov
19. september 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Ing. Marta Urbanová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.