Topoľ

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Už dlhú dobu sa rieši TOPOĽ, ktorý je na Daliborovom námesti za hostincom Lipa. Zasielam aktualne info!!! Topoľ je na celom sídlisku. Alergici maju problém každý rok a nikto od Vás s tym nič nerobí. Je to velikánsky strom, ktorý zamoruje velkú oblasť. TOPOĽ JE VŠADE!!! Je taký problém ho vyrúbať??? Ohrozuje a znepríjemňuje život nám obyvateľom, ktorí tu žijeme!!!

22. máj 2014

Klasicka zima

ked ho uz neviete vytat, tak napiste aspon o nom basen!
23. máj 2014

Martin

Tak navrhujem vytat vsetko, vsetku zelen, vsetko co sposobuje alergie, skusme este zatienit slnko, suseda sa potesi ta je nan alergicka...
23. máj 2014

vlado

ja len dufam ze miestny urad nebude reagovat na tieto sezonne staznosti ohladom topolov . ludia preboha , vsak budme radi ze tu mame zelen! a co tam chcete???!!!! nejaky fajny mega bigboard?! nehnevajte sa p.Matuska ale skrz par jedincov nebudeme predsa rubat vsade stromy, len preto ze dva tyzdne nam troska zneprijemnuju zivot..co tych zvysnych 351 dni? vtedy vam to uz nevadi ze? ludsky egoizmus nepozna hranice.
23. máj 2014

Julie

Prave bolo v TV ze alergie vobec nesposobuju topole, ale rozne druhy trav, ktore "kvitnu" v rovnakom case ako topole. A po dnesnej prechazke po Bratislave, kde na viacerych miestach je aj metrova trava, zacnem tomu verit.
23. máj 2014

sme12345

presne tak. a okrem toho, alergie reaguju uz na skore predjarne mesiace januar, februar, ked zacinaju pucat brezy, jelse, liesky. tie topole su len mytus.
28. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
strom nevyrúbeme, to by sme museli odstrrániť množstvo vzrastlých stromov v Petržalke, chápeme však, že znepríjemňuje niektorým obyvateľom život, preto zabezpečíme jeho orez prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka, ktorý zabezpečuje údržbu zelene predmetnej lokality. Redukcia koruny na niekoľko rokov zabezpečí zníženie produkcie semien, ktoré sú obalené v ľahkých vatovitých chumáčoch, a ktoré obťažujú obyvateľov. Stromy je možné orezávať vo vegetačnom období, to znamená od apríla do konca septembra.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
18. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pracovníci VPS strom v prvej polovici júna orezali.

Metská časť Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania