Devínska Kobyla-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Vyriešený
meno
Antoan 29. júla 2020

Od otvorenia rozhľadne sa začína objavovať rôzny odpad v okolitom teréne. Vzhľadom na množstvo ľudí ktorý sa na rozhladňu prídu pozrieť, by bolo vhodné umiestniť k stolom a laviciam aj odpadkové koše. Pravdepodobne na to staviteľ a príslušné oddelenie životného prostredia zabudlo.

30. júl 2020

Michal K.

nie kose, ale velke kontajnery a straznika. a aj tak budu odpadky rozhadzane po okoli :(
30. júl 2020

Viliam

Ľudia budú vždy prasatá, mne naviac vadí že okolie vojenskej cesty je posiate použitými prezervatívmi
30. júl 2020

Michal K.

tie tam asi nezanechali ruski vojaci :)
01. august 2020

Vlado P.

Toto nie je problém jednorazového vyčistenia a potom označiť podnet za vyriešený. Rozhľadna bude priťahovať ľudí aj v budúcnosti. Aké sú plány sa s tým vysporiadať? Parkovanie, WC, atď.
01. august 2020

Viliam

Určite nikto nebude búrať napr. tu betónovú velitelsku základnu, tam by mohlo byt nejaké múzeum, a určite žiadne parkovisko a pod. do lesa sa chodí na turistiku nie na vozenie zadku v plechovej škatuli, dole pri zavore by mali zaviesť režim vid. Koliba tam sa nedá skoro prejsť peši s deťmi aby ste sa nebáli že skončí decko pod autom a dat tam cez víkend napr. MHD linku 27
01. august 2020

Pozorovatel

@Viliam
az kam by mala premavat podla Vas 27 premavat?
Po rampu, alebo az hore po zakladnu? Na to podla mna neda DPB (resp. BA) v tejto mizerii peniaze. Kto chce ist na rozhladnu, nech ide peso, je to neobyvane miesto.
01. august 2020

Michal K.

co tak postavit lanovku :)
01. august 2020

Pozorovatel

s nou by mohol pomoct Lubo Roman, uz ma skusenosti (navrhoval ju ako zupan) s lanovkou od dunajskeho nabrezia na BA hrad :)
01. august 2020

Viliam

27 po rampu ako je to Koliba-Kamzík kde zmizli auta a premáva tam 144 nadväzujúca na trolejbusy, ostatne budovy postupne zbúrať, nechal by som tam ešte tie podzemné hangare v ktorych by mohli byt nasprejovane nejaké obrazy z čias socializmu
01. august 2020

Pozorovatel

@admin

podnet by mal by asi premenovany na Placheho.... (nie k Horanskej studni)
01. august 2020

Michal K.

buranie by stalo miliony, kto by to zaplatil?
01. august 2020

Pozorovatel

@admin

hmm aspon by sa vyuzili tie elektrobusy co BA silou mocou nakupila a behaju po rovine (nic ine by totiz hore Placheho od Koprivnickej po najvyssi vodojem nevyliezlo)
04. august 2020

Odpoveď samosprávy

Rozhľadňu budovala mestská časť BA-Devínska Nová Ves a je v ich katastri. Preposielame podnet do DNV na vyjadrenie.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
04. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Devínska Nová Ves
04. august 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnety,
vyhliadkovú vežu vybudovala mestská časť Bratislava-Devínska Nová Ves na pozemku nachádzajúcom sa v katastrálnom území Devín. Pozemok je vo vlastníctve Lesov SR a kultúrou lesným pozemkom tvoriacim súčasť lesov v chránenom území.
Vyhliadková veža bola vybudovaná pre turistov, cyklistov a návštevníkov, ktorí majú športového ducha a neváhajú pre zaujímavý výhľad z Devínskej Kobyly absolvovať dlhšiu trasu bez motorového dopravného prostriedku. V lesoch a chránených prírodných územiach sa návštevníci chovajú tak, ako aj toto prostredie predpokladá, že odpad tam donesený so sebou aj odnesú.
Napriek tejto skutočnosti však mestská BA-DNV má zámer umiestniť v blízkosti vyhliadkovej veže kompostovací smetný kôš, ktorý sa do lesného prostredia hodí a bude čiastočným dotvorením služieb pre turistov.
Pozostatkom minulosti je bývalá raketová základňa MO SR. Budúcnosť a stav objektov sa tam nachádzajúcich, ktoré boli ministerstvom obrany odpredané, je na súčasných vlastníkoch. Mestská časť BA-DNV realizáciou vyhliadkovej veže nevytvorila z Devínskej Kobyly motoristicky prístupnú stavbu s dotvorením obslužných služieb pre návštevníkov. Rešpektuje svojou stavbou chránené územie, lesné prostredie a verí, že aj noví vlastníci bývalých objektov raketovej základne budú rešpektovať tieto skutočnosti spolu s návštevníkmi tohto jedinečného územia.

Katarína Macáková
odd. VDŽP
MÚ MČ Bratislava-Devínska Nová Ves
10. august 2020

Miša

Projektovať novú podobu ruín raketovej základne je úplne zbytočné.
10 z 15 tunajších stavieb sú v súkromnom vlastníctve.

Tu by mal zasiahnuť Stavebný úrad, aby vlastníkom stavieb nariadil ich udržiavať v stave, aby neohrozovali zdravie a životy ľudí, a aby svojim vzhľadom neobťažovali.
Ak to vlastníci nespravia, Stavebný úrad musí nariadiť odstránenie týchto hrôzostrašných stavieb.
10. august 2020

Viliam

Stavebný úrad im nemôže nariadiť zbúrať stavbu, môže im jedine nariadiť zabezpečiť napr. okná a dvere aby tam nemohli vstupovať osoby, ako to funguje v praxi vidíme na objekte starej pošty kde sú stále rozbite prekrytia okien aj keď ich vraj pravidelne vyzývajú na napravu, ak padá omietka vyvesia tabuľku pozor padá omietka a keď niekomu drbne na hlavu tak nič sa nedeje
22. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
odpadkové koše boli doplnené.

Ing. Helena Jankovičová Kováčová
Vedúca oddelenia IT, MČ Ba-DNV

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania