Bulharská-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Určití občania si začali na parcele 14786 pri Bulharskej ulici robiť zber odpadkov, po večeroch pália káble, šíri sa odtial nehorázny zápach od plastov a iných vecí. Žiadam MsP a odbor životného prostredia o intervenciu.

29. júl 2020

Marek

Takýto určitý občania si celkom bežne obsadzujú nielen súkromný ale aj obecný resp. mestský majetok ako napr. opustená unimobunka za tenisovými kurtami v areáli bývalej zdravotníckej školy...tam to je iná resp. ta istá alebo podobná "sešlost"...odpoveď samosprávy bude: " Volajte mestskú alebo štátnu políciu..."
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na tomto mieste, kde sa na verejne dostupných lavičkách zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova v centre mesta, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158. Ďalšou možnosťou je kontaktovanie pracovníkov sekcie sociálnych vecí Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorí majú zoznam pracovníkov a neziskových organizácií, ktorí sa zaoberajú pomocou takýmto osobám bez domova.
Aj napriek tomu je však problém s osobami bez domova jedným z prioritných úloh, ktorým MsP venuje mimoriadnu pozornosť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
30. júl 2020

NaTrnavke

touto cestou prosím preposlat podnet na MsP na riesenie problemu s určitými občanmi, hlavne aby preverila legálnosť pobytu na pozemku a udelila blokove pokuty za znečisťovanie odpadmi a tvorbu nelegalnej skladky.
05. august 2020

Marek

Prosím vyzvite vlastníka pozemku nech spraví nápravu a príjme opatrenia ak treba aj za asistencie polície či už štátnej alebo mestskej v súčinnosti s odborom životného prostredia.
10. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

požiadali sme MsP o dodatočné vyjadrenie.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
16. september 2020

NaTrnavke

ziadna zmena, palia tam kable, ziju v garazi, znasaju odpadky a znecistuju prostredie, pochybujem, ze su na pozemku legalne
08. október 2020

NaTrnavke

Bulharská-neporiadok vo verejnom priestranstve

ziadam intervenciu odb. ziv. prostredia, pravdepodobne vlastnik alebo nelegalny pristahovalec znasa nebezpecny komunalny odpad na pozemok
23. december 2020

Lia Kamikadze

Bulharská-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Prosim o vyzvanie vlastnika a z casti je vlastnikom aj Magistrat BA, aby skladku odstranil, je to uz neunosne znecistenie, premnozene potkanmi a individuami. Bulharska 141. Dakujem
23. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
23. december 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

v súvoslosti so žiadosťou o odstránenie skládky sme preposlali podnet na Magistrát.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
28. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe čoho sa domnievate, že "z casti je vlastnikom aj Magistrat BA"? Podľa našich informácii je parcela čisto v súkromnom vlastníctve.
Podnet posielame na preverenie Mestskému terénnemu tímu.
Čierne skládky a neporiadok na súkromnom pozemku (čoho sa podnet pôvodne týka) má však na starosti buď MČ alebo Okresný úrad.

S pozdravom
Kto? Sekcia sociálnych vecí

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. január 2021

NaTrnavke

Zil by aj pan starosta Chren alebo p. Vallo vedla takehoto neporiadku a odpadkov? Nic sa nezmenilo, len je tam stale viac neporiadku a navyse uz aj nepojazdne vozidlo...
22. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovoľte nám informovať Vás, že sociálni pracovníci Mestského terénneho tímu (ďalej len „MTT“) prešetrili podnet na adrese Bulharská 141. Zistené bolo, že na uvedenej adrese ide o skládku odpadu vo dvore jedného domu. V čase obhliadky daného miesta na opätovné volanie bol zastihnutý mladší muž, ktorý prebýva vo dvore. K danej veci uviedol, že majiteľmi sú piati súrodenci.
Podľa jeho slov tam neporiadok nazhromaždili bývalí vlastníci. Vyjadril sa, že on sa postupne snaží očistiť dvor a odváža veci do skladu, avšak nakoľko je na to sám, trvá mu to dlhšie. Pracovníkom MTT dal prísľub, že neporiadok bude odprataný.
Žiadnu z uvedených informácii nevieme potvrdiť ani vyvrátiť. Keďže ide o súkromné pozemky, ďalšie úkony zo strany MTT neplánujeme. Zo šetrenia vyplýva, že na danom pozemku prebývajú osoby a podľa ich slov sa budú snažiť odpadky odstrániť.
Ďalšie riešenie je teraz na strane MČ, ktorá môže vlastníkov pozemku k náprave vyzvať.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
22. február 2021

NaTrnavke

Dakujem za preverenie, podla listu vlastníctva c. 1272 je tam len jedna vlastnicka (nie 5 surodencov) a co sa tyka vyroku o tom, ze sa snazi neporiadok odstranovat, to by som si dovolil spochybnit, lebo za posledny rok co som podal podnet tam odpadky, zial, len pribudaju, chapem vsak,ze to nemate ako.dokazat. Dufam, ze aspon. MC zasiahne, lebo pozemok na parcele c. 14787 patri magistratu.
01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

áno tá parcela je vo vlastníctve Magistrátu. Avšak je zverená do správy MČ Ružinov.
https://bratislava.blob.core.windows.net/media/Default/Dokumenty/Str%C3%A1nky/OkresII.pdf

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. marec 2021

Kristínka Teplá

Dobry den ja som sesternica toho co tam byva… Nedavno prisiel o svojho brata o ktoreho sa sam staral pretoze sa na nich ich rodina vykaslala len preto ze, jeden ten co zomrel bol fizicky postihnuty invalid, a ten co tam byva je mentalne, psychycky tiez naruseny no nie az tak aby bol nesvoj pravny… ci nebezpecny len ma trochu psychicke problemy… snazila som sa im pomahat ako sa da a stale sa snazim aspon tomu jednemu co ostal pomahat nosim im tam jest a snazime sa to tam postupne vypratavat ked pride o strechu nad hlavou neviem si predstavit co snim bude preto Vas chcem vsetkych poprosit o zhovievavost a cas aby sme to tam mohly vycistit som sama na 4deti tak si nemozem dovolit mu zaplatit kontajner no aspon to jedlo mu tam donesem a to ze sa tam zdrzuju aj iny bezdomovci viem o tom tak isto ako moj bratranec aj oni potrebuju pomoct kazdy ich len od vsadial vyhana tam si myslim ze,by vadit nemuseli nikomu,ten bordel odtial zmizne… Prosim este raz o viac casu a zhovievavost urcite bude lepsie ked budu bezdomovci aspon tam a bude o nich postarane ako ked budu zase prespavat a robit bordel inde… takto to tam oni sami vycistia a nebudu nikomu na obtiaz......dakujem
26. marec 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň.

Komentáre s osobnými narážkami boli odstránené. Riešenie osobných konfliktov na tento portál nepatrí, takže prosíme Vás udržiavať diskusiu v rámci slušnosti.

Ďakujeme,

Administrátor portálu Odkaz pre starostu
28. marec 2021

Kristínka Teplá

Prepacte ak som niekoho urazila urcite to nebol moj zamer len som chcela poukazat na jeho rodinne vztahy urcite som nikoho nechcela nijako urazit este raz sa ospravedlnujem...No ako som uz pisala aj pred tym ...snazime sa to tam vycistit a dat do poriadku...neskvor kludne pridam aj fotky prosim vas len o to aby ste ho nechali aj nadalej byvat v jeho rodicovskom dome ci uz je alebo neni majitelom....ten neporiadok tam uz nebude myslim si ze,by mohol dostat este sancu...Ludia robia chyby a on je psychicky chory a je sam nikoho uz nema kto by mu nejako pomohol okrem mna....No ak skonci na ulici verim ze,by to nezvladol....Prosim nechajte ho aj nadalej tam byvat ako vravim cistime to tam kludne poslite niekoho na kontrolu....Verim ze,ludia by si mali pomahat a dostat novu sancu prosim v jeho mene dajte mu ju sam sa staral o svojho invalidneho brata este do nedavna a ked mu zomieral utekal za mnou aby som zavolala zachranku neskvor zomrel v nemocnici celu izbu mu hned vymaloval vycistil prisiel za mnou ci jeho bratovi nemozem nieco oprat ked dojde z nemocnice aby mal ciste veci a to uz bol jeho brat 5dni mrtvy nikto mu to ani len nebol povedat az ja som mu tu smutnu spravu musela oznamit. nikdy nezabudnem ako sa na mna vtedy pozrel prosim prosim Vas nevyhadzujte ho odtial..Dakujem a este raz sa ospravedlnujem ak som niekoho urazila.....
29. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že pani doplnila informácie, ktoré sme nezverejnili, vzhľadom na ich možnú citlivosť.
Usmernenie od admina k urážkam sa netýka Vás pani Teplá, ale komentáru, ktorý bol medzičasom vymazaný. Vy ste nikoho neurazila.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. marec 2021

NaTrnavke

p. Tepla, tak to predajte a chodte byvat inam a nezneprijemnujte ďalej zivot ludom na Bulharskej ulici. Ludia, musia zit okolo tohto vasho neporiadku a mesiace sa nic nedeje, len tieto srdcervuce pribehy co tu pisete na portáli. Ak sa nic nezmeni, budeme to riesit ako narusenie pokojneho stavu cez obciansku zalobu.
01. apríl 2021

Kristínka Teplá

Dakujem
Na Trnavke "ako dlho byvte na Bulharskej ak sa mozem opitat.???ten ktoreho chcete vyhodit rovnko ako aj ja sme tu vyrstali a stale tu zijeme...Nikomu neublizil z nikym nema konflikty,nekrdne a kazdy kto je odtialto ho pozna a kazdy povie ze,bol vzdy normalny dobry clovek rad pomohol kazdemu a aj ked uz nieje uplne normalny stale dokaze,pomoct....
Neviem ci ste si vsimly ale,uz to tam cistime...Staci prislub ze,ho tam nechate nadalej byvat a ja slubim ze,do tyzdna ani nie objednam ten kontajner a zaplatim ho na moje naklady.
01. apríl 2021

Kristínka Teplá

Magistrat vztah zverejnostou...Ak som to pochopila ide len o ten bordel inak Vam nijako neprekaza...Chcete tam mat poriadok tak ak to do Tyzdna vsetko zmizne nebudete mat uz potom dvovod ho vyhodit na ulicu z jeho rodicovskeho domu????
Ak treba kludne poslem fotky ako sa to tam uz cisti...NO ide to zatial pomali lebo,neviem ci ho tam teda nechate alebo nie lebo,ak nie tak nebudem platit zbytocne kontajner ja potrebujem tiez peniaze tak moja otazka prosim Vas nechate ho tam????ja to do tyzdna dam urcite do poriadu na nespoznanie....V nutri v dome uz ma poriadok,aj vymalovane skoro vo vsetkych izbach rovnako aj garaz a skoro polovica zahrady....
06. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pokiaľ sa jedná o Váš pozemok nemáme my ako Magistrát dôvod a ani právomoc vyhodiť niekoho z toho domu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. apríl 2021

Kristínka Teplá

Dakuujem pekne v mojom aj v jeho mene....Konece mozem kludnejsie spavat...Slubujem ze,to tam vsetko dame co najskvor do poriadku....Dakujem....!!!!!
13. september 2022

NaTrnavke

Na uvedenom pozemku nie len ze nedoslo k vycisteniu, ako sa tu slubovalo, ale pribuda stale viac odpadkov, dokedy mame zit vedla tohto smetiska a smradu? Opat bude odbor Životného prostredia MČ Ružinov zatvárať pred týmto problemom oci a nezasiahne?
14. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
11. február 2023

NaTrnavke

Po novom sa tam uz premnožili aj potkany... stále nevyriešený podnet, sľuby Kristíny Teplej ostali len sľubmi
12. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania