Drotárska cesta-nedokončená rekonštrukcia chodníka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Rekonstrukcne prace na chodniku Drotarskej cesty smerom od Budkovej ktora trvala neuveritelne dva mesiace, cca 200m usek je v stave nedokoncenom. Verim ze tato Polyuretanova pena nie je nahradou za cementove lepidlo a zaroven finalnym riesenim. Prosim o preverenie.

31. júl 2020

Roman Mihalik

To je ten vzorový chodník, kde mesto prezentovalo ako sa majú robiť rekonštrukcie podľa technických listov? https://www.facebook.com/166688783394167/posts/3339262579470089/?
31. júl 2020

Peter D

Ano samozrejme. A nehovoriac o tom ze par mesiacov pred rekonstrukciou na polovicke vozovky davali novy koberec koli rekonstrukcii plynovodu ktory samozrejme odstranili. Tomu sa hovori dvakrat minaj a raz pozeraj.
01. august 2020

Radoslav Molnár

Dobrý deň, polyuretánová pena je dočasné utesnenie dilatačných špár základovej stabilizačnej železobetónovej konštrukcie, slúžiacej na dočasnú stabilizáciu zemného telesa cesty a priľahlého chodníka, ktoré reflektujú samostatné dilatačné celky v dĺžke 6m. Vzhľadom k dotvarovaniu a zmraštovaniu (reologické zmeny) je potrebné po 28 až 42 dňoch vytesniť špáry pružnou polyuretánovou zálievkou, takže žiadne " cementové lepidlo"! Ohľadom 120 metrového úseku "zrekonštruovaného jazdného pruhu" : tento úsek bol zrekonštruovaný na náklady zhotoviteľa kvôli výškovej úprave odôvodnenia vozovky a úprave priečnych slonov vozovky. Ďakujem za pochopenie.
01. august 2020

Radoslav Molnár

"odvodnenia"
03. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

áno jedná sa o rekonštrukciu podla Technických listov mesta Bratislava. Tento podnet sa vyskytol aj v komentári pod príspevkom. Pena bude odstránená a nahradená pružným tmelom. Nakoľko sa tak ešte nestalo budeme Vás ešte bližšie informovať o termínoch.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. október 2020

Peter D

Stalo sa.
16. október 2020

Peter D

Napriek vsetkej snahe s rekonstrukciou sa pozabudlo na verejne osvetlenie na useku 100m. Chodec na prechode je uplne neviditelny ked sa odbaca smerom od budkovej.
12. marec 2023

Peter D

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený
13. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Peter,

ďakujeme za zaslanie fotografie a overenie stavu podnetu.

S pozdravom,
Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania