Seberíniho-Verejný poriadok-hlučná prevádzka


Neriešený
meno
Občan 05. augusta 2020

Prevádzka U Čerma, Seberíniho 14, 82104 Bratislava

Obťažuje hlučnou (hlučnejšie ako prechadzajuca motorka) hudbou celé sídlisko.
Tento problém bol nahlásený pred vyše rokom a dodnes nikto v tejto veci nekona. Okrem hlučnej hudby si prevadzkovatel privlastnil velku časť chodníka, a mam vedomosť, že privlastňovanie si verejneho pozemku je trestny čin. Žiadam o vyvodenie zodpovednosti. Nakoľko podľa všetkého, prevadzka porušuje nie len hlukovy limit, čo je každemu hneď jasne, nakoľko motocykle maju v priemere okolo 95db a hluk z prevadzky prehluší aj to. Žiadam o preposlanie podnetu kompetentnému úradu na prešetrenie a nahodne meranie hluku v sobotu v case od 17tej hodiny. Prevádzka inzeruje sobotné koncerty ako The Loud 4, takže si vie každy predstavit čo tu musia trpiet rezidenti.

05. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nižšie Vám uvádzame stanovisko z právneho oddelenia:

Samotné preverenie či nedochádza k neoprávnenému užívaniu verejného priestranstva je možné uskutočniť prostredníctvom mestskej polície.

k Vami uvádzanej žiadosti Vám oznamujeme, že pokiaľ sa vlastníci okolitých bytov domáhajú svojich práv voči uvedenej prevádzke tak sú oprávnení podať návrh na vecne a miestne príslušný súd, a to prostredníctvom žaloby z titulu porušenia § 126 a § 127 Občianskeho zákonníka.

Podľa § 126 Občianskeho zákonníka, vlastník má právo na ochranu proti tomu, kto do jeho vlastníckeho práva neoprávnene zasahuje; najmä sa môže domáhať vydania veci od toho, kto mu ju neprávom zadržuje.

Podľa § 127 ods. 1 Občianskeho zákonníka, vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Preto najmä nesmie ohroziť susedovu stavbu alebo pozemok úpravami pozemku alebo úpravami stavby na ňom zriadenej bez toho, že by urobil dostatočné opatrenie na upevnenie stavby alebo pozemku, nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením a vibráciami, nesmie nechať chované zvieratá vnikať na susediaci pozemok a nešetrne, prípadne v nevhodnej ročnej dobe odstraňovať zo svojej pôdy korene stromu alebo odstraňovať vetvy stromu presahujúce na jeho pozemok.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
05. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
07. september 2020

Stan

Nechápem načo sú štátny úradníci?
26. máj 2021

Stan !

Jedlá a nápoje je možné podávať: zabalené pre odber so sebou, v exteriérovej časti prevádzky: za exteriér sa považuje priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z dvoch bočných strán.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania