Komunikácia pred stavebnou priemyslovkou v havarijnom stave

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
palo 27. mája 2014

Dobrý deň,
k hlavnému vchodu Strednej priemyslenej školy stavebnej a geodetickej vedie komunikácia, ktorá je už dlhšiu dobu v dezolátnom a havarijnom stave (viď. obrázky).
Uvedený stav nikto z kompetentných nerieši aj napriek tomu, že objekt uvedenej školy sa periodicky využíva aj na hlasovanie vo voľbách.
Škola patrí do gescie Bratislavského samosprávneho kraja. Územie sa nachádza v MČ Ružinov.
Spomínaná komunikácia s veľkou pravdepodobnosťou leží na parcele pod č. 15675/4, na ktorú nie je založený LV.
Nemôže sa MČ Ružinov nejakým spôsobom dohodnúť na riešení situácie s Bratislavskou župou alebo niekým iným, schopným pomôcť ?
Veď by malo byť jedno, v koho kompetenciách sa uvedené nachádza. Treba riešiť havarijný stav !!!
Nejde len o ničenie podvozkov vozidiel, ale aj možnosť úrazu u dochádzajúcich študentov na vyučovanie (resp. u voličov dochádzajúcich na hlasovanie).
Uvedená komunikácia je krásnym príkladom starostlivosti o verejný priestor v Bratislave.
Kto si príde pozrieť reálny stav, nebude potrebovať žiadny komentár.
Prajem všetkým veľa zdaru do ďalšej práce....

30. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť Bratislava – Ružinov spravuje len komunikácie zaradené do siete miestnych komunikácií III. a IV. triedy, ktoré jej boli zverené do správy protokolom z roku 1992. Uvedená komunikácia nie je zaradená do siete miestnych komunikácií, je to prístupová účelová komunikácia slúžiaca predovšetkým na prístup k školskému zariadeniu. O opravu prístupovej komunikácie by sa mal postarať zriaďovateľ školy, čo je v tomto prípade Bratislavský samosprávny kraj.
Podnet zašleme na aj na Bratislavský samosprávny kraj a požiadame ich o vyjadrenie.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
09. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava - Ružinov nemôže vyčleniť z rozpočtu finančné prostriedky na opravu komunikácie pred Strednou priemyslenou školou stavebnou a geodetickou, vzhľadom k tomu, parcela nám nebola zverená. Toho času mestská časť mení povrchy ciest a chodníkov, na ktoré miestne zastupiteľstvo vyčlenilo finančné prostriedky, ide o cesty: Papraďová, Ružová dolina, časť Stachanovskej, Ondrejovova, Polárna, Brestová, Tekovská a chodníky: Nevädzová, Ružová dolina, Šumavská, Brestová, Konopná, Bencúrová, Levická, Ivana Horvátha, Ostredková, Súmračná, Drieňová. Ide o investíciu vo výške takmer 600 tisíc eur.


kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania