Upchaté kanály - Staré grunty

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Marki 27. mája 2014

Na ulici Stare grunty su uz niekolko mesiacov upchate asi vsetky kanaly a pri kazdom dazdi voda steka stovky metrov po ceste dole a berie so sebou spinu a kamienky, ktore potom zostavaju po dazdi na ceste niekolko dni. Voda steka dole (a nejde do kanalov) minimalne po celej trase naznacenej cervenou farbou na prilozenej mapke.

27. máj 2014

M.J.

Vzorovy priklad toho, ako sa BVS, a.s. "stara" o kanalizacny system. Takto upchaty vpust je vysledkom necinnosti, ktora sa pocita na roky.
Co na to magistrat?!
27. máj 2014

Marki

Z BVS mi odpisali ze oni sa staraju len o okruhle poklopy, ale o vpuste pre dazdovu vodu sa stara spravca komunikacie a to neviem ako zistit kto je, preto som to skusil cez odkazprestarostu.
28. máj 2014

Marki

04. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Kanalizačné/uličné vpuste, ktoré spravuje na svojich komunikáciách hlavné mesto, boli čistené v jarných mesiacoch, po zime. Tých má mesto okolo 10-tisíc a sú čistené pravidelne cca 2 x za rok, niektoré podľa lokalít častejšie. Mesto sa snaží predchádzať situáciám podobným poslednej nedeli, preto vpuste čistí priebežne podľa potreby a ide sa aj nad rámec plánovaného čistenia, ak je to nevyhnutné, napr. pri padaní lístia, opravách ciest a chodníkov či veľkých dažďoch. Problémom však je, že vpuste a dažďová kanalizácia nie sú technicky uspôsobené na náhle prívalové dažde, ktoré sa občas vyskytnú.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
11. august 2014

Marki

Tak tieto poklopy urcite neboli cistene minimalne 2 roky co byvam v okoli. A ten potok ide cez cestu vzdy ked zaprsi, nemusi byt vobec silna burka ako nedavno. Voda tecie uz zhora od intrakov (Mladost) dole az po tu novostavbu za Lidlom.
13. máj 2016

Marki

Presli 2 roky a kanaly neboli vycistene ani raz. Prosim o opatovne kontaktovanie magistratu...
Takto to vyzera pri kazdom dazdi: https://youtu.be/9-qgV1t2s-s
14. máj 2016

Admin KV

Marki, ďakujem Vám za aktualizáciu, podnet som opätovne preposlal na Magistrát.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
31. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Ako nás informoval správca, v časti Starých gruntov, ktorú spravuje OSK, sa uličné vpusty nenachádzajú. (úsek od Svrčej ul. pokračovanie vľavo - smer Mlynská dolina)

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. máj 2016

Anonymný užívateľ

Oddelenie marketingu, už chápem prečo u vás nefungujú ani zásadné veci.
Veď vaša slovenčina je presne na úrovni správy tých kanálov.:
"Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Ako nás informoval správca,v časti Starých gruntov, ktorú spravuje OSK - sa uličné vpusty nenachádzajú. (úsek od Svrčej ul. pokračovanie vľavo - smer Mlynská dolina"
01. jún 2016

Anonymný užívateľ

Oddelenie komunikácie a marketingu Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, radšej si nabudúce urobte internú kontrolu a nenechajte klamlivé odpoveďe na OSK!. Tieto tri sú dlhodobo upchaté - viď vizuál:
https://goo.gl/maps/T8x3fttbGXP2
https://goo.gl/maps/pWdbVFCfmLU2
https://goo.gl/maps/iWHbpyejmVv
27. september 2019

Lukáš Bartošovič

stale aktualny podnet - kanal je dokonale zastoplovany, prakticky je to uz len mreza polozena na utlacenej vrstve zeminy a odpadu (nehovoriac o tej burine)
popri tom si pripomenme susedny spiaci podnet https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/51968/vytlk-na-starych-gruntoch-332
28. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na ulici Staré grunty a spojnica pri súkromnej materskej škôlke nezabezpečujeme výkon správy a údržby. Jedná sa o verejnú a účelovú komunikáciu bez obmedzenia. Verejne účelovú komunikáciu spravuje ten, komu prevažne slúži.
My spravujeme ulicu Staré grunty od križovatky Tichá – Slávičie údolie, po ktorej premáva linka MHD. Kanalizačné/uličné vpusty, ktoré spravuje na svojich komunikáciách hlavné mesto zadáme nášmu dodávateľovi na vyčistenie.

Oddelenie správy komunikácií.
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. október 2019

Marki

Prosim v ktorom zakone je napisane ze ju spravuje ten komu "prevazne sluzi"? A ako ten dotycny zisti ze sluzi prevazne jemu a nie viac niekomu druhemu? Vedie mesto databazu tychto ludi, ktorym taketo komunikacie "prevazne sluzia"?
Tato konkretna komunikacia prevazne sluzi vsetkym studentom, zamestnancom firiem v okoli, dalej vsetkym obyvatelom a ne-obyvatelom, ktori cez nu obchadzaju zapchate hlavne cesty a tak dalej... Ktoreho z nich mam kontaktovat, aby to vycistil?
30. október 2022

Martin Uváček

Aký stav podnetu v súčasnosti, je to ešte aktuálne?
30. október 2022

Marki

Nič sa nezmenilo
31. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania