Pribylinská-znečisťovanie-ovzdušia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý

Kazdy den doobeda od 7.8.2020 na tom dvore spaluju odpad.podla zapachu a husteho cierneho dymu sa tam spaluju plasty,igelity aj pneumatiky.cele okolie je zadymene a je citit stiplavy zapach.prosim o urychlene vybavenie podnetu

13. august 2020

Martin

Nuž nie len ja si asi myslím, že tento druh podnetov nepatrí na tento portál. V telefóne kliknete namiesto ikony aplikacie Odkaz pre starostu na hovory, potom naťukate 159 poviete čo sa deje a adresu a podnet bude vybavený skôr, ako ho tu vôbec schvália a vy napíšete text a odfotite fotky ;)
13. august 2020

Peter War

martin samozrejme kazdy ma pravo na svoj nazor.ja si myslim ze tento podnet sem pravom patry.ano vytocit 159 sa da, mohol by som zavolat mestskych ale toto riesit dohovor by bolo zbytocne.viac ucinna by bola vysoka pokuta za znecistovanie ovzdusia.to ze sa toto znecistovanie deje v priemyselnej zone neznamena ze je to uplne v poriadku
14. august 2020

Martin

Z vašich fotiek nie je zrejmá totožnosť osôb, nenafotili ste ani ŠPZ. Koho má podľa vás úrad teraz kontrolovať? Keby ste zavolali aj políciu, tá by stotožnila osoby, pristihla by ich priamo pri čine, dostali by rovno poriadkovú pokutu a pripadne sa to mohlo postúpiť ďalej... Takto je z toho veľké prd.
14. august 2020

Peter War

pocas kontroli na danom mieste si urad lahko moze stotoznit kto je za to znecistovanie zodpovedny.osoby ktore spaluju odpad su pravdepodobne zamestnancami predajne autodielov ktore konaju na zaklade prikazu svojho nadriadeneho.nerozumiem naco by v tomto podnete mala byt na fotografii akakolvek spz kedze sa jedna o znecistovanie ovzdusia.ano policia privolana byt mohla,ale pre kazdu firmu je poriadkova pokuta vo vyske 100-200€ zanedbatelna ciastka.mam svoje dovody preco som zvolil taketo riesenie. prajem pekny zvysok piatka
14. august 2020

Martin

Tak držím palce v úspešne vyriešenie. Teraz bude každý tvrdiť, že tam nebol a firma o ničom nevie. Možno nejaký bezdomovci zapalili... Bez dôkazov si neškrtne ani úrad. Polícia mohla na mieste relevantné dôkazy zabezpečiť. Ale som zvedavý a budem sledovať ako to dopadne :)
17. august 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Naši inšpektori životného prostredia ho preveria priamo na mieste.

O výsledku kontroly a ďalších krokoch z našej strany budeme informovať v tomto podnete najneskôr na prelome augusta a septembra 2020.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
04. september 2020

Juraj

Takychto magorov co palia plasty je tu vela. Nech mestska cast kupi drony s monitoringom ovzdusia a identifikovat aktivne producentov znecistenia. Len by ma zaujimalo kolko karcinogennych dioxinov si takto dychame a konzumujeme. Smrad plastov pravidelne citim v okoli Malych Krasnan a byvalej AB kozmetiky. Malo by sa nieco s tym konecne robit.
15. september 2020

Tomas

Dobrý deň? Kedy budete informovať o výsledku kontroly ? Stále ste tak neurobili.
15. september 2020

Tomas

Ahoj Peter War. Vyriešilo sa niečo od podania tvojho podnetu ?
15. september 2020

Tomas

Mestská polícia ma bežne k dispozícii jedno auto a k takémuto páleniu sa dostane tak po hodine keď je po všetkom, štátna polícia sa urazí ak ich ku spalovaniu zavoláte lebo oni majú na práci závažnejšiu trestnú činnosť, hasiči sa na to tiež vyprdnú lebo to dymi preto lebo včera pršalo :))) (hasič na telefóne je asi tiež pyroman) a úradník z Miestneho úradu tam pošle imaginárneho inšpektora.
16. september 2020

Peter War

Tomas zatial ziadna odozva.neviem ci palit prestali alebo uz nemaju co,ale zatial ziadny dym a smrad neni
26. november 2020

Odpoveď samosprávy

Podnet sme preverovali na mieste a identifikovali pravdepodobný areál, ktorého sa podnet týka. Na mieste sme nenašli pozostatky nedávneho spaľovania.

Vlastníkovi pravdepodobného areálu sme zaslali list so žiadosťou, aby nespaľoval odpad vo svojom areáli.

Ak budete svedkami podobnej udalosti, tak kontaktujte prosím pracovníkov Mestskej polície na čísle 159, ktorí vykonajú oficiálny záznam a ten nám prepošlú na ďalšie riešenie.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
01. december 2020

Peter War

podnet bol nahlaseny v auguste a samosprava ho presetrovala v novembry.po 3och mesiacoch ste ani nemohly najst ziadne pozostatky spalovania odpadu.taketo podnety by ste mali riesit hned po nahlaseni

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.