Odpad na Hrade po food festivale

Zodpovednosť za riešenie: Národná Rada SR

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 28. mája 2014

Prosim organizatorov food festivalu na Bratislavskom hrade aby nabuduce zvysili kapacitu smetnych nadob v CELOM areali hrade (kedze vela ludi to ponalo ako take away akciu) a male smetne nadoby boli obhadzane smetami. Dalej prosim aby bolo zabezpecene ze auta jednotlivych stankarov nebudu parkovat na travniku pred stankami (nalgereiter npr). Ze sa tam aspon obcas mihne hliadka mestskej policie a zabezpeci poriadok, nepresuvanie laviciek a nicenie imobiliaru, nicenie travniku. Napad to je dobry, avsak uplne amatersky zorganizovane.

30. máj 2014

Eva

Súhlasím a podporujem prispievateľa. Naozaj nechápem, že keď dokážeme zorganizovať takéto podujatia, na ktoré prídu tisícky ľudí a veľa zahraničných turistov, nedokážeme zabezpečiť čisté a kultúrne prostredie počas týchto akcií. A okrem preplnených smetných košov v areáli hradu na zaplakanie vyzerali koše aj na chodníku pod hradom. Usporiadatelia predsa museli rátať s tým, že keď sa jedlo a nápoje podávajú v plastových nádobách, že to návštevníci musia niekde odhodiť !! Takéto akcie by sa nemali povoliť, kým usporiadatelia nezabezpečia aj základnú hygiénu okolia a priebežnú likvidáciu odpadu.
02. august 2014

Odpoveď samosprávy

k otázke ohľadne Food festivalu Vám zasielame nasledovné stanovisko:

1/ V zmysle zmluvy o prenájme, usporiadatelia boli povinní zabezpečiť veľkokapacitné kontajnery na uloženie odpadu, kde sa celodenne vynášal odpad nazhromaždený v odpadkových košoch. Reálne boli dva veľkokapacitné kontajnery (objem 9 m3) pristavené na Severných hradbách, odpad sa do nich ukladal a pravidelne vyvážal.

2/ Každý stánok s občerstvením musel mať aj nádoby na odpad a zbernú nádobu na olejové zvyšky (ak stánok olejové zvyšky produkoval). Pri kontrole stánky tieto odpadkové nádoby naozaj mali.

3/ Hrad je nepretržite upratovaný v ranných hodinách (teda aj mimo pracovných dní) zamestnancami Kancelárie NR SR. V prípade ak by boli odpadky neupratané, upracú ich naši zamestnanci a zároveň by vedúcemu oddelenia správy hradu mali nahlásiť tieto nedostatky – nič podobné nenahlásili.

4/ Ak sa jednalo o odpadkové koše mimo areálu Bratislavského hradu, tak za tieto zodpovedá Magistrát hl. mesta Bratislava, akcia bola aj v zmysle zmluvy na Magistrát nahlásená.

5/ Parkovanie áut v areály Bratislavského hradu – autá mali povolenie len na nakládku a vykládku materiálu, takže ak to bolo v ranných hodinách resp. počas stavby stánkov, tak naozaj môže mať oznamovateľ pravdu.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Petrášková
Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou - Infocentrum Západná terasa
Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky
Nám. Alexandra Dubčeka 1
812 80 Bratislava
tel.: +421 (2) 5972 2463
e-mail: [email protected]
http://www.nrsr.sk/

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania