Štefánikova-riešenie dopravnej situácie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Lucia 14. augusta 2020

Dobrý deň,
na Štefánikovej vznikol BUS pruh pre lepšiu dopravu MHD a myslím si, že bol vytvorený s dobrým úmyslom, pričom slúži mnohým občanom k dobru. Zároveň sa ale vždy nájde šofér, ktorý chce využiť prázdny pruh vo svoj prospech. Vodiči MHD na týchto šoférov trúbia, čo by nebol problém, ak by sa to stalo raz denne.
Chápem, že vodiči chcú upozorniť na svoju prednostnú jazdu na semafore, ale trúbenie pod oknami 50x denne (nepreháňam) je pre obyvateľov domu neúnosné. V našom dome pri semafore je 16 bytových jednotiek, pričom tu žije 8 detí do 3 rokov. Spálne sú otočené do ulice a autobusy trúbia aj o pol desiatej večer.
Prosím o riešenie tohto problému, či už policajnými kontrolami, alebo umiestnením dopravnej kamery s následkom pokút pre vodičov áut + poučením vodičov MHD.
Ďakujem

14. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
14. august 2020

Daša

Pani naozaj neprehana, my byvame na druhej strne a mozem potvrdit ze je to trubenie neunosne. A ano pravidelne sme o tom informovali dispecing DPB ale k naprave nedoslo. V bus pruhu bol nainstalovany semafor pre autobusy, stalo sa to vsak bez akejkolvej kampane alebo informovania. Taxikari, ktori buspruhom idu casto tento semafor ignoruju/nepoznaju/nezbadali a stoja aj ked mozu ist. Autobus za nimi trubi kym sa nepohnu. Chapeme frustraciu vodicov z nedodrziavania predpisov, neustale trubenie vsak nie je riesenim. Autobusy dokonca trubia casto uz od polovice Stefanikovej ulice ked su rozbehnuti a vidia ze im tam niekto stoji. Nie nejde o jedno male zatrubenie cez den. Pocet je naozaj denne cez 50krat. Casto pred 22hou a stava sa bezne ze aj v noci.
15. august 2020

Jerome

Štefánikova je veľmi nebezpečná ulica, je pravda, ze v buspruhu su denne desiatky aut, ktore tam nemaju co robit.
Tento tyzden tu boli dve dopravne nehody. Na rohu Lerm.sidli štátna policia, na Gundulicovej MsP. preco viac nekontroluju? resp. PRECO nekontroluju??
Vodici MHD by sa mali zdržať vytrubovania.
15. august 2020

Alena Konope Srnec

To je pravda. Moja babka byva na Stefanikovej a uz ju roky prehovarame, aby predala byt a odisla. Tak hnusna, špinavá a smradlava od exkrementov ulica v Bratislave už na 100% nie je. Nieco tak zanedbané, sa len tak nevidí. A to ste este nenapisali ze akou rychlostou jazdia cez Štefanikovu, nikto nedodržiava rýchlosť, nikto
15. august 2020

Barbora

Dobrý deň, ja som už zo zufalstva písala aj na DPB, a odpisali mi, ze ich to mrzi a ze maju vodiči školenia aby netrúbili, a vysledok? Trubia dalej a min aj 50x denne. A vlastne BUS pruh s cyklotrasou je daný pre koho? Lebo vidím tam len osobnè autá a cyklistov samozrejme na chodníkoch.
Dalej čo je celé choré na hlavu, celkový stav ulice, to snáď ani nie je možné, že v centre BA sa nájde takto špinavá, zanedbaná a pardon za výraz neskutočne smradlavá ulica. Môžete písať koľko chcete, aj tak sa nič nezmení. Kde nie je vôľa, tam nie ne cesta, a pri Štefánikovej ulici to platí stonásobne.
15. august 2020

jajbolina

Treba písať na políciu žoadosť o nainštalovanie kamery, veď zákon o hmotnej zodfpovednosti máme. Vodičov to veľmi rýchlo vychová po BUS pruhu nejazdiť.
15. august 2020

Barbora

Kamery? Veď roky o to žiadame a nič. Merače rychlosti tiež, a vysledok? Žiadny. Tam nie je vodič, ktorý by dodržiaval rychlost, keby sa policajti postavii len na 5 hodin denne na Štefanikovu, na pokutach vyzbierajú statisice €. Zhrniem to, Štefanikova - hlavny vstup pre turistov zo stanice, a Rumunské osady su daleko lepšie na tom.
15. august 2020

Barbora

Ešte ma napadlo. Viac ako 1 rok som vypisovala a žiadala o odpadkový kôš na stĺp verejneho osvetlenia, lebo na celej ulici ani jeden kôš.. takže takto majú na všetko na magistrate čas. A nakoniec mam ešte aj s košom nervy, lebo tí čo ho vysypavaji, ho zatvaraju, respektive nezatvaraju tak ako majú..
15. august 2020

Ivo Polacek

Situácia s trúbením je neúnosná. Neraz sa stane, že autobus začne trúbiť v polovici Štefánikovej a trúbi ďalej, sj keď už stojí za chybujúcim autom. Stalo sa, že autobus týmto trúbením vytlačil auto medzi chodcov, ktorí už mali zelenú.
16. august 2020

Tomáš

Štát ani mesto nemajú záujem zvyšovať stav polície ani vyberať milióny na priestupkoch, ľudia si musia pomôcť sami.
16. august 2020

Alena Konope Srnec

No ale ako si pomôžeme? Postavim sa do stredu rušnej ulice a budem riadiť premavku? Alebo zastavovat soferov busu, aby konecne prestali vytrubovat ako pomätení? Veď ešte rok, dva a ludia sa doslova zblaznia z tej ulice. A vsetko len preto, ze tu je absolutne nefunkcny verejny priestor. Boli ste na Stefanikovej ako vyzerá tá ulica? Niekedy slávny bulvár, teraz Pentagon. Pekná vstupka pre turistov, tou ulicou chodí enormne veľa turistov, a na 100% si myslia, že zle vystúpili, a nie v Európskom meste.
16. august 2020

Jerome

Na Štefánikovu ulicu je veľa ponosov:

- aj na dolnu cast smerom k Prez.palacu...
- tiež sme aj v Odkaze spominali, ze by to mal byt krasny bulvar
- doplnit stromy /Magistrat, ze nema v plane/
- osadit semafory na priechode od Lermontovovej smerom ku Grass.zahrade,kedze Magistrat nedovolil zniziť rychlost --- caste havarie, navyse jeden da prednost, druhy v druhom neda...rútia sa...
Osadenie semaforov je investicna akcia - cize problem ide do stratena
- mur okolo Prez.zahrady - v dezolatnom stave, stale nema majitela, riesi sa roky :(
- stlpiky vylámané, diery po stromoch,,,atd.
17. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Žiaľ podnet sa týka nedisciplinovanosti vodičov a porušovania dopravných predpisov. O podnete sme preto upovedomili Políciu SR, ktorá priamo na mieste môže napomenúť vodičov a vyvodiť dôsledky za porušovanie pravidiel cestnej premávky.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. august 2020

Jerome

Magistrat,

mate v diskusii vela podnetov, skuste riesit!

stromy, cistota, burina,stlpiky, Prez.mur, semafor Lerm - Stef. a podobne!! nedavajte hlavu do piesku!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania