Revitalizácia športovísk na Ostredkoch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
palo 28. mája 2014

Dobrý deň,
v Ružinove sa postupne obnovujú športové areály základných škôl.
Je to jeden z vynikajúcich počinov samosprávy, keď si športuchtiví obyvatelia Ružinova budú môcť zašportovať v blízkosti svojho bydliska.
Dočká sa takejto revitalizácie aj oblasť Ostredkov? Ide o školy ZŠ Ostredková resp. Športové gymnázium Ostredková, ktoré obidve majú bežecké dráhy so škvárou.
Ďakujem.

28. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť Bratislava - Ružinov v roku 2014 zrealizuje revitalizáciu na základných školách Medzilaborecká, Vrútocká. Taktiež pripravujeme projekt na ZŠ Ružová dolina, ZŠ Kulíšková a časť úpravy na ZŠ Mierová.
Na ZŠ Ostredková mestská časť vybudovala v roku 2013 multifunkčné viacúčelové ihrisko, upravili sme tam bežeckú dráhu a doskočisko. Vzhľadom k tomu, že pozemok na uvedenej škole nie je majetkovo vysporiadaný, nie je možné tam realizovať celkovú revitalizáciu.
Športové gymnázium na Ostredkovej nie je zriadené mestskou časťou, zriaďovateľom je Bratislavský samosprávny kraj, z uvedeného dôvodu mestská časť tam nemôže realizovať žiadne úpravy.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
28. máj 2014

palo

Dobrý deň,
mám dodatočné otázky:
- Keďže má ísť o dlhodobo nevysporiadané pozemky, čo MČ Ružinov v spolupráci s magistrátom v tom vykonala, aby vysporiadané boli? Pýtam sa preto, lebo pán starosta pôsobí v ružinovskej samospráve už niekoľko funkčných období.
- Nie je oprava ulice Maximiliána Hella rovnaký prípad (rekonštrukcia na cudzom pozemku)? Tam to naopak išlo zainvestovať do revitalizácie?
- Koľko nakoniec stála revitalizácia areálu ZŠ Ostredková a ktorá firma ju realizovala?
- Prečo oznam o plánovanej realizácii rekonštrukcie areálu ZŠ Ostredková nebol zverejnený na web stránke Ružinova, ale iba na web stránke uvedenej školy (aj to iba 7 dní pre podaním ponúk, zverejnené 20.9., lehota na podanie ponuky 27.9.)?
- Všimol som si, čo malo byť v zákazke zrealizované: Predmetom zákazky je dodanie a pokládka exteriérového gumového športového povrchu na multifunkčné ihrisko, oplotenie, oprava pieskoviska, výmena piesku, konštrukcia z fošní a úprava rozbežiska pre skok do diaľky, odstránenie buriny a zarovnanie terénu atletickej bežeckej dráhy, odvoz a likvidácia odpadu viď. https://docs.google.com/document/d/11nQMVZj2OI239Vo8WGd5H8bQVXarZTV50aq7kDD7jSI/edit?pli=1
- Pýtam sa preto, lebo ak mala víťazná firma odstrániť burinu, prečo potom pani riaditeľka nechala urobiť pre rodičov jarnú brigádu (viď. foto).
- Nakoniec ešte jednu poznámku: na tom novom multifunkčnom ihrisku je už poškodené oplotenie.
Za odpovede, ktoré uvidia aj ostatní Ružinovčania, vopred ďakujem.
09. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pokiaľ ide o usporiadanie pozemkov v katastrálnom území Ružinov, vlastníctvo k nim vychádza z návrhu registra obnovy a evidencie pozemkov, voči ktorému bolo podané veľké množstvo námietok. Z toho dôvodu vlastníctvo k pozemkom bude zrejmé až po zápise do katastra nehnuteľností. Mestská časť Bratislava - Ružinov pritom viackrát od roku 2009 žiadala o majetkovoprávne usporiadanie pozemkov areálov ZŠ a MŠ.
Komunikácia Maximiliána Hella je zaradená ako komunikácia III. a IV. triedy a je zverená do správy mestskej časti. Preto MČ mohla realizovať výmenu poškodeného povrchu.
ZŠ Ostredková bola obstarávateľom zákazky v rámci ktorej škola chcela urobiť úpravy v areáli, preto bola zverejnená na web stránke ZŠ. Realizácia bola vykonaná na základe zmluvy o dielo s firmou SportAcademy , kde bol presný položkový rozpočet prác a dodávok tovaru ktorý bol dodržaný. V prípade Vášho záujmu Vám riaditeľka zmluvu ukáže. Súčasne boli vykonané nasledovné práce naviac, ktoré firma neúčtovala:
1.Vyčistenie a zhutnenie povrchu rozbežiska,úprava doskočiska,výmena piesku
2.Dodávka a montáž ochranných sietí 24x12m a stľpikov do v.4m
3.Zemné práce-úprava okolia multifunkčného ihriska a areálu školy
4.Odvodnenie ihriska do šachty-drenáž+výkop
5.Dodávka 2ks florbalových brán 160x115cm+siete
Čo sa týka pôvodného zámeru kompletného vyčistenia a rekonštrukcie bežeckej dráhy,tak investičný náklad,ktorý mala škola pôvodne k dispozícii nepostačoval ani na tretinu dráhy. Preto po dohode s investorom zvolila radšej kompletnú realizáciu nového multifunkčného ihriska s podložím,kvalitným kazetovým povrchom s 15-ročnou zárukou a oplotením.Zmluva o dielo bola na sumu 24 450 eur. O celú realizáciu sa do obrovskej miery zaslúžili aj rodičia školy, celý zámer bol aj predmetom rodičovského združenia.
Oplotenie ihriska je už poškodené, pretože ho poškodili vandali, ktorých zaznamenal aj kamerový systém a škola žiada náhradu škody. Prípad bol nahlásený aj na políciu.




Tatiana Baáriová, kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania