Kubačova-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Hlučné nízke prelety nad Račou po 22:00. Rušenie nočného kľudu.

18. august 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Podnet sa týka prevádzky Letiska M.R. Štefánika, ktorému podnet ďalej preposielame.

MČ Bratislava - Rača má k dispozícií iba informáciu o rekonštrukcií vzletovej dráhy, ktorá sa mala konať v roku 2019. O ďalších mimoriadnych zmenách v prevádzke letiska nemáme informáciu.
18. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
19. august 2020

Martin Uváček

Chvíľu sa nelietalo a ľudia si nejak odvykli.
19. august 2020

Ján

Nikto si neodvykol. V Raci byvam uz par rokov a pokial viem, tak ponad Racu lietadla nelietali. Az posledne mozno 2 roky kedy nieco robia s drahou smerujucou na Ivanku. Ale aj ked sa zacalo lietat, tak to nebolo take hlucne ako je to posledne dni. Nech lietadla odlietaju inym smerom, neviem preco vobec niekto dovolil lietat nad Racou.
19. august 2020

Martin Uváček

Ja osobne bývam v Rači už 20 rokov, a to vo vinohradoch smerom na runway 31, ktorá smeruje na Raču. Lietadlá ju na vzlet používali odjakživa, či chartre v lete, či Sky Europe, a teraz aj Ryanair. Kedysi po vzlete točili doľava na Vajnory, ale tam sa tiež ľudia sťažovali. Keď fúka protivietor, tak sa pristáva aj zo smeru Rače. A s drahou smerom sa Ivanku sa nič nerobí, rekonštrukciu odložili na budúci rok.
21. august 2020

NaTrnavke

Vazeny Jan, pytate sa "preco to vobec niekto dovolil", no dovolili si to projektanti letiska M.R.Stefanika pred desiatkami rokov. Uzemny plan (https://bratislava.sk/sk/uzemny-plan) obsahuje naletove kuzele uz tiez hodne dlhu dobu (dobrych 50 rokov urcite), co bude isto viac, ako je vas vek. S tymto vam neostava nic ine, len sa zmierit alebo vymenit okna za akusticke. Ja byvam k letisku ovela blizsie ako vy a nemam jediny problem s hlukom. Okrem toho, nase letisko nema az take caste lety, raz za cas tych 30 sekund hrmotu prezijete, alebo sa tiez budete stazovat aj na hluk z burky?
21. august 2020

Martin

Je to tak asi otázka zvyku... My máme trojskla na oknách a skoro vôbec nič nepočuť.
21. august 2020

Ján

Ja sa na nejake naletove kuzele mozem z vysoka :) ... proste je hluk o dost vacsi ako roky dozadu, to je proste fakt. Vam to sice vadit nemusi, ale to neznamena, ze teraz to nema vadit ani inym. A co sa tyka toho trojska ... a kto nema? Ale skuste ho niekedy aj otvorit a vetrat.
04. september 2020

Juraj

Aj mne tie lietadla zacinaju dost vadit. Pamatam sa ked som sa sem nastahoval, nebolo tolko letov (10 rokov dozadu). Mam pocit ze ludia z Ivanky a Vajnor zalobovali a viac letov pustaju nad Racu. Byval som predtym vo Vrakuni co je blizsie k letisku ale tam to tak nehucalo. Ked si to spojite s elektrickami, prechadzajucimi autami a nakladnymi vlakmi tak je tu dost hlucno.
03. august 2022

Martin Uváček

Nevidím v tom vôbec problém. Bratislava nie je Schipol alebo Heathrow kde vzlieta každú minútu nejaké lietadlo. Tých pár letov po 22:00 väčšinou iba v lete je zanedbateľných.
04. august 2022

Robo

Vytiahnuť dva roky starú vec mi príde nanáležité.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania