Kremeľská-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: STaRZ

Vyriešený
meno
jajbolina 26. augusta 2020

Celý úsek Náučného chodníka Nivou Moravy (cyklochodník od jazera pod hradom Devín popri rieke Morave smerom na DNV) je potrebné orezať konáre stromov. Niektoré stromy majú konáre pomaly až u zeme, chodci aj cyklisti musia koruny stromov obchádzať často po blate a žihľave.
Zároveň prosím o pokosenie buriny, žihľava tu má výšku cez meter (je to zároveň ideálne liahnisko komárov). Ďakujem.

26. august 2020

jajbolina

Pre upresnenie: To nie je Kremeľská ulica, ale cyklochodník od ústia riek Morava a Dunaj smerom na DNV, oficálne Náučný chodník Nivou Moravy.
26. august 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
ide o roky neudržovanú cyklotrasu, ku ktorej sa nikto nehlási:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/8929/cyklotrasa-z-devina-do-dnv
Viac aj tu:
https://pedrooravec.blog.sme.sk/c/517134/nepricetne-cyklotrasy.html
"5. Neudržovaná cyklotrasa z Devína do Devínskej Novej Vsi
Príbeh tejto diaľkovej cyklotrasy, ktorá je súčasťou siete medzinárodných aj rakúskych cyklotrás na území SR, je symbolický pre stav cyklotrás v celom meste: Asfaltový chodník je pozostatkom vojenskej signálnej cesty ako súčasť bývalej železnej opony, ktorá po zrušení hraníc nebola delimitovaná na žiaden subjekt. Cyklotrasu tu vyznačilo údajne združenie AŠK Inter Bratislava. Neskôr sa o uvedenú cyklotrasu vraj starala mestská príspevková organizácia STaRZ Bratislava. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) podľa jeho vlastných slov nemá žiadny právny vzťah k tejto cyklotrase a nie je ani jej správcom, pretože BSK vraj nemá kompetencie, aby sa staral o cyklotrasy na území Bratislavy. Začiatkom roka 2019 opravila časť tejto cyklotrasy Devínska Nová Ves. Druhá časť, ktorá je bližšie k Devínu, ostala v pôvodnom katastrofálnom stave. Vzhľadom na to, že Devín je v nútenej správe, devínsku časť cyklotrasy asi už nikto nikdy neopraví. Naposledy sa ozval STaRZ, že cyklotrasu nespravuje a možno revitalizáciu cyklotrasy pripravuje, a teraz sa podržte, BSK. Bratislavu nevymyslíš. Salám-párky.".
Prosím o preposlanie zodpovednému subjektu.
26. august 2020

jajbolina

Ach bože p. Oravec, viem o tom. Občas sa ale stane zázrak a nejaká dobrá duša ten cyklochodník vyčistí, tak dúfam že sa stane zázrak a niekto tie konáre obstrihá. Min. rok alebo 2 roky tam STARZ niečo robil.
26. august 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
pokiaľ viem, nerobil to STARZ, ale mestská časť DNV, ktorej poslanci na to dali nejaké peniaze. DNV opravila cyklotrasu po hranicu svojej mestekj časti a bodka. Zvyšok, ktorý je na území mestskej časti Devín, ostal v pôvodnom znení a bez titulkov.
S pozdravom.
26. august 2020

jajbolina

Áno, to viem,. Zse ste mi nepovedali novinku. Hovorím o pokosení, nie o reko cyklotrassy. PS: Tú urobili samozrejme pred kom. voľbami.
27. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: STaRZ
27. august 2020

Miroslav

nic nevymyslite kym neda niekto podnet na zmenu ochranneho stupna. V rakusku si to vedeli upravit aj okolo povodia pokosit. U nas :Skuste nieco pokosit a "zeleni" a cela garnitura Vas da do chladku. Uz sa tak stalo pri sutoku pod hradom. Hlavne ze sa pred pamatnikom chodia fotit navstevy zo zahranicia a prezidentka, ale nikto nic 50m dalej nepokosi pre LUDI. Cesta by sa vlastne mala zavriet miestnou samospravou, ako nebezpecna , aby sa urobila konecne diskusia kto sa bude starat o cestu. Kosia iba popri ceste. Druha strana sa caka az na niekoho padne strom, nic v zlom...ale nikto ani z vedenia magistratu Bratislava nema zaujem to riesit, keby mali davno sa to vyriesi a niekto to dva krat za rok pokosi. Akoze vsimnite si , ze aj ked cestu Devinska Nova Ves obnovila, tiez nekosia na strane Moravy a nepilia padajuce stromy, tiez sa boja pasma ochrany. Najprv treba cestu a priliehajuce pasmo zmenit z pasma ochrany a potom by sa dalo spravit aj na brehu Moravy pieskove plaze pre ludi. Moja babka sa tak chodila v detsve kupat. Tie stromy je celkovo problem popri ceste od Karlovky az do Devinskej.
18. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
18. máj 2021

jajbolina

Stromy sú tam orezané, je to OK. Prosím uzavrieť podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania