Papraďová-chodník-poškodená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Pod ordináciou detskej lekárky sa prepadol chodník z dôvodu premnoženia potkanov,ktorý si tam vybudovali diery. Je to nebezpečne či už z dôvodu úrazu alebo infekcie Treba deratizáciu a potom opravu. Skôr ako si niekto zlomí nohu.

25. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
27. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť Bratislava - Ružinov vykonáva údržbu, opravu na komunikáciách a k nim prislúchajúcich chodníkoch, ktoré sú zaradené do siete miestnych komunikácii III. a IV. triedy a boli Mestskej časti Bratislava – Ružinov zverené do správy protokolom z roku 1992. Na základe vyššie uvedeného protokolu nemá mestská časť zverený do správy predmetný chodník. Uvedený chodník bol pravdepodobne vybudovaný v rámci výstavby bytového domu. Z uvedeného dôvodu údržbu prístupového chodníka a opravu jeho prípadného poškodenia zabezpečuje príslušný správca bytového domu. Pozemok na ktorom sa chodník nachádza je vo vlastníctve a správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, tak je možné, že budú mať viac informácií o vlastníctve a správe predmetného chodníka.
Deratizáciu v rámci bytového domu zabezpečuje príslušný správca BD. MČ vykonáva deratizáciu pravidelne 2x ročne na celom území.

Z uvedených dôvodom presúvame podnet na magistrát hl. mesta aby sa k podnetu vyjadril.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
27. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
02. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný chodník sa nachádza na pozemku reg. C-KN p.č. 1020/3, k.ú. Ružinov, ktorý vlastní Hlavné mesto SR Ba. Uvedený chodník vo vlastníctve hlavného mesta nie je. Zeleň na pozemku je v správe príslušnej mestskej časti.
Súhlasíme s vyjadrením mestskej časti, že chodník bol vybudovaný s výstavbou bytového domu cca v roku 2001-2003. Overili sme to na ortofoto mape z roku 1999/2000, na ktorej chodník a ani bytový dom ešte nie sú, na mape z roku 2004 sa bytový dom už nachádza. Z uvedeného dôvodu opravu chodníka by mal zabezpečiť správca bytového domu.
V chodníku sa nachádza aj kanalizačný poklop, zrejme splaškovej kanalizačnej prípojky domu. Asi z toho dôvodu sa v tomto mieste premnožujú hlodavce. Deratizáciu v rámci bytového domu zabezpečuje správca bytového domu.

S pozdravom
Kto? Správca príslušného bytového domu

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. september 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: S otázkou na správcu sa môžete pokúsiť obrátiť na [email protected] ktorý sa v budove nachádzajú.
02. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
06. september 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

požiadali sme správcu bytového domu o vyjadrenie.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania