Tyršovo nábrežie - jamy a výmole na ploche na parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ján 27. augusta 2020

Jamy a výmole na ploche kde parkuje množstvo vozidiel, ktoré nemajú kde inde zaparkovať ,nakoľko chyba riadne záchytné parkovisko. bolo by vhodné aspoň diery zaliať asfaltom a trochu upraviť túto parkovaciu plochu. Keďže nie je slušné parkovisko pri meste ,tak nech sa tu dá slušne bez zničenia si auta a tlmičov zaparkovať.

27. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
27. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

plocha na Tyršovom nábreží nikdy nebola záchytným parkoviskom. Záchytné parkoviská nevznikajú v centre mesta ale na jeho okrajoch s bezpečným prestupom na MHD. Mesto má záujem aby vznikali záchytné parkoviská pri radiálach a na tomto aj momentálne pracujeme, spolu so spustením parkovacej politiky.
V poslednej dobe pomohol rozšíriť počet záchytných parkovísk aj Bratislavský samosprávny kraj, ktorý vytvoril viaceré záchytné parkoviská v mestách a obciach v okolí Bratislavy.
Sme veľmi radi, že sa nám podarilo Sad Janka Kráľa spolu s Tyršovým nábrežím dostať po rokoch späť do správy od MČ Petržalka. Neplánujeme túto plochu asfaltovať ani inak upravovať v prospech parkovania. Naopak plánujeme postupne parkovisko zmenšovať, asfalt odstraňovať a vrátiť toto územie späť chodcom a zeleni na rekreačné účely. Už v blízkej budúcnosti začneme s revitalizáciou.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
07. september 2020

Mmm Msm

problem je skor s autami. parkovisko je v obluku nie ta plocha pri nabrezi. skor by to chcelo zablokovat a zrevitalizovat pre ludi.
03. október 2020

Janko Hrasko

Poprosil by som byť presnejší, kde konkrétne v blízkosti akože vzniklo záchytné parkovisko vďaka Bratislavskému samosprávnemu kraju nech to niesu len také reči že sa na niečom pracovalo a pracuje. Dakujem
To ze sa v mestách parkuje je úplne bežné len tak pre informáciu, ale to ze sa v meste dá aj kempovat na parkovisku ktoré využívajú pracujúci ľudia v meste v tom je BA svetový unikát...
07. október 2020

Ján

Poprosím o informáciu kde je najbližšie záchytné parkovisko , aby autá nemuseli vchádzať do starého mesta a aby sa využívala MHD. Práve ľudia ktorý pracujú v starom meste využívajú Týršovo nábrežie ako záchytné parkovisko pretože na okolí nie je vytvorená v rámci parkovacej politiky iná možnosť. Keď sa toto parkovanie zruší tak na to doplatia obyvatelia Petržalky pretože tam tieto autá budú parkovať po uliciach, už teraz preplnených.
Treba najprv vytvoriť záchytné parkovisko s dobrým napojením na MHD a potom rušiť a revitalizovať a nie opačne.
V tesnom okolí BA nie je žiadne záchytné parkovisko preto zo všetkých smerov sú zápchy. Toto je treba v hodine dvanástej riešiť !
07. október 2020

Ján

Prosím preposlať samospráve.
07. október 2020

Jano - Star9H6j

Ján, oni zrejme mysleli zachyte parkoviska v ramci BSK ako Modra, Pezinok atd., pri vlakovych staniciach... v BA samozrejme extremne chýbajú. Kazdopadne ja ako Petrzalcan sa nebojim ze auta budu namiesto tohoto "parkoviska" , kade tade parkovat, pretoze tu uz mame parkovaciu politiku (sice zatiaľ semi-fusersku, nedostatocne sankcionovanu a nedokonalú) ktora prave týmto scenarom zabrani 😊 V danej lokalite este bude "sranda" ked sa dostavia Bajo + Kmotrikov komplex v mieste byvalej Artmedie
03. december 2020

Ján

Pri vjazde boli opravené cca štyri jamy. Ostatné na celej ploche zostali v pôvodnom stave.
03. december 2020

Antoan

Parkuje tam veľa zamestnancov s výškových administratívnych budov , ktoré sa nachádzajú pri bývalom futbalovom ihrisku. A bude tam ešte viac lebo sa stavia ďalšia výšková budova a ďalšie budú na bývalom futbalovom štadióne Petržalky.
Takisto sa parkuje po stranách cesty vedúcej k Tyršovmu nábražiu. Budovy nemajú dostatočné množstvo parkovacích miest. Takisto zamestnanci nechcú platiť za miesta v parkovacom dome v budovách.
04. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v tomto mieste už pripravil Metropolitný inštitút Bratislavy projekt nového parku, ktorý bude v blízkej dobe realizovaný a vráti miestu pietny charakter, ktorý si zaslúži.
https://mib.sk/projekt/okolie-pamatnika-daniela-tupeho/
https://mib.sk/den-pred-patnastym-vyrocim-smrti-daniela-tupeho-predstavujeme-revitalizaciu-okolia-pamatnika-obetiam-extremizmu/

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. júl 2021

Ján

Diery sú zaasfaltované a namaľované čiary pre parkovacíe miesta.

Podnet je vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania