Rozjazdený trávnik a blato na chodníku - Tržnica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Karol Bujaček 30. mája 2014

Trávnik pri parkovisku vedľa tržnice je rozjazdený a na parkovisku aj na chodníku je blato. Prosím o osadenie stĺpikov a zabránenie jazdeniu vozidiel po trávniku.

10. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Predmetný pozemok ma súkromného vlastníka, s ktorým mestská časť BA NM hľadá cestu na riešenie problému.

Ing. Natália Kudláčová
10. september 2014

Karol Bujaček

No ja neviem. Pozeral som sa práve do online katastra a zdá sa, že toto je na parcele č. 10403/2, ktorá je vo vlastníctve magistrátu/mestskej časti. Jedine, že by to zasahovalo do parcely č. 10403/4 v súkromnom vlastníctve, ktorá má definované využitie ako „Pozemok, na ktorom sú skaly, svahy, rokliny, výmole, vysoké medze s krovím alebo kamením a iné plochy, ktoré neposkytujú trvalý úžitok“ (z listu vlastníctva).

Mimochodom, parcela č. 10403/2 má uvedený rovnaký účel, parkovisko je v súlade s roklinami, medzami s krovím a inými plochami, ktoré neposkytujú trvalý úžitok? Parkovisko je, podľa mňa, úžitok, a je dosť trvalé.

Ak je parkoviske na parcele v správe magistrátu, tak by malo stačiť dať tam kolíky, kamene, kvetináče, ... a po tráve sa jazdiť nebude. Ak je parkovisko na tej súkromnej parcele, tak sa mi nezdá, že by bolo v súlade s takým účelom využitia. Mesto/mestská časť by ale aj tak mohlo ohradiť svoju parcelu nejakými kolíkmi, či nie?

Mne je tej trávy ľúto, tak sa snažím vymyslieť čo s tým...
01. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Vyriešené.

Ing. Natália Kudláčová
01. október 2014

Karol Bujaček

Ďakujem, dúfam, že na tom trávniku bude rásť tráva a nebudú už po nej jazdiť autá. Na druhej fotografii je jej už výrazne viac a hlina zostala iba v okolí odpadkového koša, snáď sa to zazelená aj tam.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania