Tupolevova - z námestia sa tak rokmi stalo parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Tomáš 29. augusta 2020

Dobrý deň, na chodníku na Tupolevovej oproti Lidl sa už roky parkuje, dokonca niekto z cesty smerom na chodník nalial akože nájazd, aby sa z autom dalo ľahšie výjsť. Z námestia sa tak rokmi stalo parkovisko, a to aj napriek tomu, že v tesnej blízkosti sú desiatky voľných parkovacích miest na riadnom parkovisku a využívať chodník tak nie je ani potrebné. Nakoľko je jazda po chodníku a rovnako tak parkovanie inde ako pri obrubníku zakázané a vzhľadom na to, že aj parkovacia situácia v okolí nie je zlá, chcem požiadať o riešenie tejto situácie a trvanie na dodržiavaní zákona zo strany mestskej polície, polície a samosprávy, ktorá by ako správca mohla odstrániť nelegálne spravený nájazd na chodník a prípadne umiesniť bariéry - nie je možné, aby na chodníku chodili chodci a zároveň jazdili autá

20. september 2020

Tomáš

Po skoro mesiaci žiadna odpoveď od samosprávy. Môžem poprosiť o opätovné preposlanie, keďže uvedený stav trvá? Ďakujem.
21. september 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
30. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za nečinnosť.
Podnet preverí príslušný referát.
Kto? Referát mobility

Dávid Pavlík, referát komunikácie MÚ Bratislava-Petržalka
11. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
v najbližších týždňoch prebehne vyznačenie zóny parkovania na Dvoroch 1, 2, 3, kedy aj toto územie bude súčasťou zóny a keďže sa na tejto ploche neplánujú vyznačovať parkovacie miesta, parkovanie na nej nebude povolené.
Kedy? 1.6.2022

Ivan Lučanič
poverený vedením referátu mobility
24. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po dodatočným diskusiách a aj vzhľadom na postupné zavádzanie PAAS, nebola predmetná lokalita zazónovaná a preto by nemala byť využívaná ako parkovisko. O prešetrenie sme požiadali aj Mestskú políciu.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
18. október 2023

ano

Uz nejaky ten tyzden mame zakaz parkovania na chodnikoch. V okoli priechodu su tu stlpiky, vedla je zrejme nelegalne spraveny nabeh, nic z toho nesuvisi s nejakou parkovacou politkou, kazdy vie, ze parkoviska nemavaju uprostred cistinku so zelenou.

Popri Jiraskovej su obrovske parkovacie kapacity, aj v noci volne. Oproti Lidl ma parkovisko na zavoru za smiesne poplatky.

Okrem toho vsetkeho by som chcel poziadat MC aj o revitalizaciu namestia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania