Drzosť a klamanie obyvateľov Bratislavy - Račianska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 31. mája 2014 Odoslané z mobilnej aplikácie

Na Racianskej v zelenom pase pribudol dalsi obrovsky bigboard,je to vyslovene chrapunstvo zo strany mesta ze nieco take povoli ked vsade vyhlasujete ze bojujete proti reklamnemu smogu.Na facebooku sa chvalite par odstranenymi tabulkami pri ceste a zatial po celom meste vyrastaju obrovske ohavy.Zavadzate ludi clankami typu: z Bratislavy zmizne 400 bilboardov. http://m.banoviny.sk/najnovsie-spravy-z-bratislavy/samosprava/mestski-poslanci-najom-pre-vyse-400-bilbordov-neobnovili.html?page_id=324704 : a pribudaju nove,je to chore.

Zaujíma ma:
Kto vydal povolenie na túto stavbu?
Na koho pozemku je stavba umiestnená?
Prečo bol taký veľký megaboard postavený v tak husto zastavanom území?
Je možné tento megaboard odstrániť?

31. máj 2014

Juraj

Naprosty suhlas!!!
31. máj 2014

Peter

Treba najst sponzorov, alebo vyhlasit zbierku na privezenie a posadenie dvoch velkych stromov. Posadit pred bigboard a cakat na to ako zareaguje ten kto povolil. Nerealne?
02. jún 2014

jo

A rovnako velky bilboard osadit priamo pred dom zodpovednej osoby
06. jún 2014

Gejza

Jednoznačne je zodpovedný stavebnýá úrad BA Nové mesto, štatutár Mgr.Rudolf Kusý! Oni dávajú povolenie stavebné aj k umiestneniu stavby!!!
16. jún 2014

Juro

Prečo bol tento podnet označený ako neriešený? Prečo sa nikto kompetentný k problému doteraz nevyjadril? Žiadam MČ Nové Mesto o vyjadrenie k vyššie uvedeným bodom.
16. jún 2014

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Juraj,

k označovaniu podnetov prosím pozrite tento link: https://www.odkazprestarostu.sk/pomoc#pomoc-kategorie-podnetov

sekciu "Mechanizmus rozhodovania o riešení podnetov".

Podnet som pôvodne preposlal najprv na Magistrát, prepošlem ho ešte aj na MiÚ.

S pozdravom

Administrátor OPS pre MČ BaNM
25. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Reklamné zariadenie bolo povolené v roku 2011 a platnosť povolenia bola predĺžená v roku 2013. Zrealizované bolo teraz.
Spoločnosť predložila všetky doklady, povolenie muselo byť vydané. Hoci sa nám to v tomto konkrétnom prípade nepáči, asi by nikto z nás nechcel, aby rozhodovanie bolo na úrade. Skôr očakávame, že ak predložíme všetky doklady, tak nám to, čo žiadame bude vydané bez ohľadu nato, ako sa to úradu, či konkrétnemu pracovníkovi páči.
Pozemok patrí Hlavnému mestu, ktoré ho prenajalo práve za týmto účelom v roku 2010.
Obmedzenie verejných zariadení je možné na prvom mieste tak, že sa reklamným spoločnostiam nebudú prenajímať mestské pozemky za týmto účelom. Na druhom mieste zákon, ktorý ich umiestnenie bude regulovať.

Predmetný o 1ks osvetleného RZ s dvoma reklamnými plochami usporiadanými do tvaru „V“, o rozmeroch 6,0m x 3,0m, osadeného na nosnom pylóne v zelenej ploche na Račianskej ul. v Bratislave (oproti Varšavskej ul.) na pozemku parc.č. 12 59/2, k.ú. Nové Mesto, pre stavebníka Akzent BigBoard, a.s. (pôvodne BigBoard Slovensko, a.s.), je zrealizovaný podľa vydaného právoplatného povolenia č.j. ŽPaÚP-1420/2/2012/Zb zo dňa 21.01.2013, ktoré je predĺžením právoplatného povolenia č.j. Star-295/1/2011/Zb zo dňa 1.08.2011.

Podľa týchto povolení je stavba predmetného RZ legálne postavená na dobu určitú do 31.12.2015, predmetné rozhodnutia boli vydané na oddelení ŽPaÚP.
Predmetná parcela číslo 12 59/2 na Račianskej ulici patrí pod správu Hlavného mesta.



Ing. Natália Kudláčová
25. jún 2014

Juro

Pridal som prípad na vybrali.sme.sk, nech sa o ňom dozvie čo najviac ľudí. Prosím podporte ho na http://vybrali.sme.sk/novinky/.
25. jún 2014

Mario

Otazka: Je možné tento megaboard odstrániť?

Odpoved: Megaboard je mozne odstranit 28-ckou klucom. Staci odskrutkovat skrutky v podstavci megaboardu.
26. jún 2014

Martin Borecký

Smiesne toto nase miesto... Ked bojujete proti bilboardom tak preco ste potom v roku 2013 povolenie predlzili?
31. júl 2014

Roman

Tento Megaboard bol odnekial privezeny kde ho predtym zrusili a demontovali. Boli na nom totiz namalovane nejake tagy pokial ich nepremalovali ciernou farbou. No a na odstranenie sa tesim pri najblizsich komunalnych volbach. Snad nebudete volit tych ktori taketo opachy povoluju stavat na nasich sidliskach.
26. február 2021

Martin Borecky

Uz je odstraneny? 🤣

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania