Bývanie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

ako je možné že slobodná matka s dvomi deťmi po nástupe na matersku nemá nárok na pridelenie bytu? aká je šanca ze jej bude pridelený byt na capajevovej ulici po kolaudacii ? doteraz mesto argumentovalo tým že nemá adekvátne veľký byt... po kolaudacii bude mať ... je rodená petrzalcanka a žiadosť ma cez štyri roky. ..

02. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom k tomu, že z podnetu nevieme zistiť, či pisateľka má podanú žiadosť v mestskej časti Bratislava-Petržalka, môžeme odpovedať len všeobecne.
Žiadateľ o nájom bytu v mestskej časti Bratislava-Petržalka musí spĺňať všetky podmienky pre žiadateľa o obecný byt stanovené v Zásadách hospodárenia s bytmi v mestskej časti Bratislava-Petržalka (ďalej len Zásady). Zásady sú zverejnené na www.petrzalka.sk/oblasti/bytova-politika. Okrem iných podmienok je to aj podmienka preukázania čistého mesačného príjmu vo výške najmenej 1,2 násobku životného minima, čo je v prípade jednej dospelej osoby a dvoch detí t. č. suma 454,72 €.
Obecné byty sú prenajímané žiadateľom zaradeným v poradovníku na odporučenie členov sociálnej a bytovej komisie. Mestská časť má k dispozícii zhruba 600 bytov, pričom sa uvoľní ročne cca 20 z nich.
Vlastníkom a prenajímateľom novopostavených bytov na Čapajevovej ulici je hlavné mesto SR Bratislava, nie mestská časť Petržalka.
Odporúčam obrátiť sa na bytové oddelenie tunajšieho úradu.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
02. jún 2014

Katarína Bystrá

Áno je ziadatelka ale oo nastupe na matersku uz nesplna 1,2 nasobok , takze tomu chápem tak ze oo nástupe na matersku ma ísť s detmi pod most ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania