Odbočka na Rusovce - predbiehanie v protismere

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 01. júna 2014

Dobrý deň,

pri odbočke na Rusovce ste nedávno zlepšili vodorovné dopravné značenie. Nový stav je jednoznačne lepší než ten predchádzajúci a autor tejto zmeny si zaslúži pochváliť.

Avšak autor asi nepočítal s nedisciplinovanosťou slovenských vodičov. Ak chce vozidlo idúce z Petržalky odbočiť doprava na Jarovce, tak vodiči idúci za ním ho často začnú predbiehať cez protismer - cez nový pripájací pruh. Sú totiž netrpezliví a nechcú kvôli odbáčajúcemu autu brzdiť. Toto sa mi stalo už viac krát. Je len otázkou času, kedy dôjde k čelnej zrážke.

Moja otázka je: mohli by ste na dvojitú plnú čiaru pridať pevné zábrany (žltého hada s červeno-bielmi stĺpikmi), aby vodiči nemohli predbiehať cez protismer? Jedného takého ste tam už pridali, môžete doplniť aj ďalšieho?

Tu je aj video (nie som jeho autorom):
http://www.pluska.sk/plus-7-dni/pirati-ciest/experti-ktori-dokazu-predbiehat-cez-ostrovcek.html

Ďakujem

02. jún 2014

Vlado

Mam tam preklep, nema byt "odbočiť doľava na Jarovce", ale "doprava", viete to prosim opravit?
02. jún 2014

Hrubokrký Arogantný SUVčkár

su to arogantni trpaci, co sa nevedia vpratat do koze a nevedia ist tych par desiatok metrov 50kou (GPS).
02. jún 2014

Vlado

Predbiehanie na tom dlhom useku je jedna vec, to sa deje uz dlho. Ale predbiehanie v novo namalovanej krizovatke je druha vec - a tej by som chcel zabranit osadenim zabran
02. jún 2014

Hrubokrký Arogantný SUVčkár

tych pripadov by sa naslo na tej ceste viac, napriklad pri vyjazdoch zo Slnecnic.
02. jún 2014

ivan

Ja napríklad nesúhlasím, v duchu najlepších tradícii slovenského ľudu túto križovatku kvalitne zpizdili, predtým sa nestávalo aby sa tam vliekol trpák 40 čo odbočoval do prava pol hodinu , a za ním šóra jak v komunizme na banány, teraz normálka.
.
03. jún 2014

Vlado

Je tam povolena 50, takze ist 40 pred odbockou je v pohode. Nie kazdy ma podvozok, s ktorym moze do tej odbocky vletiet 50-tkou. Ak niekoho stresuje ist o 10 km/h pomalsie nez je limit, nech ide na preskusanie ku psychologovi, ci je vobec sposobily soferovat auto
04. jún 2014

ivan

Úplne najlepšie by tam bolo dať 20 , čo keby vletel pod vlak. Nepísal som že "vletí " do zákruty 50 ,ťahajú sa tak desiatky metrov pred zákrutou. Ak máš problém ísť rýchlejšie ako 40 predaj svoju MB 120 a kúp si auto, jedno aké, ak si lakomý skoč so mnov "psychológovi", ten ťa z toho vylieči. Na preskúšanie by mali chodiť aj úchyly čo si myslia že 60 na ceste je smrteľná , a kto ide viac je samovrah , to že brzdia ostatných berú ako službu ľudstvu , a len sa divia , že ich ešte nikto nesvätorečil za zachránené životy.
Tá križovatka nie je zpizdená , ale dodrbaná.
04. jún 2014

frigo na masine

a ked nameraju sudruhovia z verejnej bezpecnosti GPS-60ku tam kde je 50ka, potom tu pokutu zaplati kto? ten vpredu alebo ten rektalny kuforlepic, co ma neuroticku obsesiu a nevie ist tych par desiatok metrov predpisanou rychlostou?
04. jún 2014

Vlado

Samozrejme chodim rychlejsie ako 40, ale zaroven nemam problem ist za niekym pomalsie nez je limit. Na tomto smiesne kratkom kilometrovom useku je fakt jedno, ci ides, 40, 50 alebo 60, v tvojom zivote spravi to rozdiel iba par sekund. To nie je ziadne zdrzovanie premavky.
Mna skor stvu ludia, co sa nevedia rozbehnut zo semafora. To je skutocne brzdenie premavky - ked kvoli niekomu na jeden cyklus zelenej neprejde napriklad 20 aut, ale iba 15. Paradox je, ze tymito "krizovatkovymi brzdicmi" zvycajne nebyvaju stare auta, ale ludia, co sa nesustredia, pozeraju vsade dookola, ladia radio, pozeraju do telefonu a ked si po par sekundach vsimnu, ze padla zelena, tak sa odpalia z krizovatky a prekrocia max povolenu rychlost. Samozrejme hned nato zacnu nadavat, ze pomalsie iduci ludia ich brzdia, ale v ich hlavach im nedopne, ze v skutocnosti oni zbrzdili premavku na semafore.

Najplynulejsia premavka je vtedy, ked idu vsetci plynule za sebou plus/minus 10 km/h okolo max. povolenej rychlosti a ked nerobia hovadiny. Ked niekto zacne robit mysicky alebo zaspi na semafore, tak az vtedy sa zacina brzdit premavka
04. jún 2014

Vlado

Este doplnim: je fascinujuce sledovat, aki su niektori ludia blbi. Vyjdem z Petrzalky, na tempomate si nastavim 60 a idem az k tejto krizovatke. (Mat 60 na tacho znamena mat cca 57 na policajnom radare a kedze radar ma toleranciu plus minus 3km/h, tak mam prekrocenie rychlosti o 4 km/h, co by policajti nechali tak)
Samozrejme vzdy za mnou ide nejaky psychopat, ktory sa na mna lepi. Ale ked prejdeme cez krizovatku a ideme dalej (tam je 80tka), tak sa rozbehnem na 85-90, dam tempomat a psychopat sa mi zacne stracat v zrkadle.

Preco je niekto tak dementny, ze na 50-tkovom useku chce ist az 70, lepi sa a na 80-tkovom sa uz zrazu neponahla a ide tiez 70?

Mimochodom, za prekrocenie rychlosti v obci o viac nez 20 km/h sa berie vodicak, tak bacha na to
07. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Za vyslovenú pochvalu za zrealizovanú zmenu dopravného značenia v križovatke cesta I/2 – odbočka Jarovce ďakujeme.

Predbiehanie vpravo odbočujúcich vozidiel do Jaroviec vozidlami v priamom smere do Rusoviec je veľkým porušením pravidiel cestnej premávky, keďže tieto vozidlá prechádzajú cez dvojitú plnú čiaru V1b do protismerného zaraďovacieho pruhu. Postihovanie nedisciplinovaných vodičov je vecou polície, nie je možné všade fyzickými zábranami obmedzovať porušovanie predpisov. Pri spracovávaní situácie už zrealizovanej zmeny dopravného značenia sme navrhovali použitie plastových vodiacich prvkov (klemfix) na zvýšenie bezpečnosti, avšak príslušný cestný správny orgán s použitím takýchto zariadení na ploche križovatky nesúhlasil.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
12. september 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Vzhľadom na prestavby križovatku kvôli diaľnici už podnet asi nie až taký aktuálny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania