Vinohradnícka-riešenie dop. situácie-nedodržiavanie predpisov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý
meno
Ján Španko 04. septembra 2020

Žiadam vedenie Podunajských Biskupíc popr. Poslancov,aby iniciovali a v spolupráci so štátnou políciou, vyčlenili financie na projekt osadenia kamery v križovatke snívajúcu prichádzajúce autá z Vinohradníckej ulici, ktoré masívne porušujú dopravné predpisy. Vodiči vedome ignorujú dopravnú značku a miesto prikázaného odbočenia doprava, odbočujú vľavo a ohrozujú vozidlá, chodcov idúcich na MHDprichádzajúcich zo STaromlynskej, Tryskáč a vzniká neúmerný počet kolíznych situácií. Ranná dopravná situácia v obci sa veľmi zhoršila a skôr či neskôr dôjde k havárií alebo k usmrteniu dieťata. Financie z projektu sa rýchlo vrátia. P.S. Dop. Polícia svojou neprítomnosťou dhodobo vedome ignoruje problém s výhovorkou, nie je kapacitne schopná riešiť porušovanie predpisov od 6:30-9:00 hod.

04. september 2020

Juraj

Zdravim,

A je tam opat uz znacka prikazaneho smeru doprava ? Lebo pokial viem, pocas prerabky a uzavretia Vinohradnickej dopravne znacenie s prikazom smerom jazdy, ci zakazom odbocenia v lavo tam uz nebolo a bolo mozne odbacat na oba smery.
04. september 2020

Jan Spanko

Ano, je osadena spat, predvcerom vodic prichadzajuci z Vinohradnickej v strede krizovatky tesne minul dve deti skracujuce si cestu na zastavku MHD mimo prechodu pre chodcov, iducich stredom Staromlynskej ulici. Znacka je opat osadena, automaticky or umyselne vodic prudko zabocil vlavo a nevsimol si ich, ale pislednej chvili strhol volant na Staromlynsku, oproti mojmu vozidluked som prichadzal a zastal odo mna asi na 50 cm.
04. september 2020

Juraj

Tak dobre vediet, ani som si nevsimol ze ju osadili spat. Treba teda opat tlacit na samospravu, nech opat zacnu Mestky policajti kontrolovat dodrziavanie prikazaneho smeru. Predtym vzdy stali pri parkovisku Tryskac a natacali a rovno brali auta...
05. september 2020

Lukas Dilik

Cela tato.krizovatka je nevyhovujuca. Ten prejazd zakazany nikto nerespektuje treba dat stlpiky zo strany na vinohradnicku. Z hydinaraskej ani od Tryskaca nie su priechody k MHD. Zastavka nema ani bezbarierovy nastup a od staromlynskej takisto po pravej strane chyba navazujuci chodnik. Cele zle. Aspon priechody by mohli dorobit, ale ze nie su financie tak neviem kedy budu konecne :-D
08. september 2020

Jan Spanko

Značku “zakaz odbočenia vľavo” počas našej diskusie demontovali. MČ a policia takto vyriešila situáciu, aby sa dostali z obliga niečo riešiť :(
08. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zrušenie zákazu odbočenia z Vinohradníckej ulice bolo zo dňa 03.10.2019 rozhodnutím Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, kedy išlo o odstránenie zvislej dopravnej značky prikazujúcej smer jazdy vozidiel vpravo z ulice Vinohradnícka na ulicu Pri trati. Dôvodom pre uvedené opatrenie bol zánik opodstatnenosti umiestneného dopravného značenia a to z dôvodu zmeny organizácie dopravy na ceste I/63 Ul. svornosti (vytvorenie tretieho jazdného pruhu). Vozidlá už vo zvýšenej miere nevykonávajú tranzit cez miestne komunikácie obce.
Ďalším dôvodom je, že všetky vozidlá sa otáčajú v križovatke ulíc Parcelná - Pri trati čo má väčší dosah na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v danej lokalite, ako keby bolo umožnené ľavé odbočenie z Vinohradníckej ulice na Devätinovú ulicu.
Vzhľadom na uvedené skutočnosti z pohľadu KDI KR PZ v BA toto dopravné značenie nie je v súčasnosti opodstatnené a preto sa odstránilo, a teda nie je potrebné volať policajné zložky, keďže vozidlá neporušujú pravidlá cestnej premávky.

S pozdravom

ref. DaMK
11. september 2020

Ján Španko

Ďakujem za informáciu. Čudujem sa postoju DaMK, ak sa s takýmto výkladom a zdôvodnením stotožnila a neargumentovala na základe reálneho stavu monitoringu premávky v mieste križovatky. Od nedávneho odstránenia značky, sa v ranných/poobedných hodinách vytvárajú neúmerné dopravné zápchy na Padlých hrdinov, Vetvárskej, šamorínskej a Krajinskej a Kazanskej. Cieľom DaMK má byť kvalifikovaná obhajoba záujmov občanov PB a nie formálne napomáhať krajskej polícii, ktorej zamestnanci do PB cez Vynohradnícku dochádzajú do zamestnania , akceptovať riešenie, ktorá nič pozitívne pre občanov PB nepriniesla. S pozdravom JS

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania