Mánesovo námestie - zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Ľubomír 06. septembra 2020

V danom prípade sa jedná o "vzorný stav" objektu "Kráľovská piváreň" nachádzajúcom sa na Mánesovom námestí. Z bočnej strany objektu, kde je prechod pre chodcov je na chodníku vypadané sklo a zhrdzavené mreže okna hrozia vypadnutím na okoloidúcich. Jedná sa o stav pretrvávajúci dlhšiu, teda nie je dôvod na výhovorku " lebo corona!" Možno povedať aký majiteľ , taká že vraj "Kráľovská piváreň"

06. september 2020

Michal

Ten prechod je spinavy zanedbany a strasne to tam smrdi.
13. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podnetu pridávame informáciu z magistrátu hlavného mesta:

Po preverení eventuálnych povolení (súhlas so zaujatím verejného priestranstva, nájomná zmluva) k užívaniu pozemku registra C-KN parc. č. 4635 (chodník), ktorý sa nachádza vo vlastníctve a správe hl. mesta, za účelom umiestnenia terasy pred prevádzkou Kráľovskej krčmy Mánesovo nám. 5 Petržalka, sme zistili, že zo strany referátu nájmov majetku nebol vydaný súhlas s jeho užívaním za daným účelom. K prešetreniu skutkového stavu a vyvodenia dôsledkov bude potrebné vykonať obhliadku miesta, ale domnievame sa, že to už je v kompetencii oddelenia dopravných povolení, keďže dotknutý pozemok je komunikáciou (chodník).

Oddelenie dopravných povolení nás však už informovalo, že prevádzku nepovoľovali z dôvodu, že ide o nezaradenú komunikáciu.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
19. november 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. december 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania