Panónska cesta - narúšanie nočného kľudu

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Ja 06. septembra 2020

Dobry den, popri Panonskej ceste vedie zeleznicna trat,premavaju tade nakladne vozne a rusnovodici po 22.00 hod vytrubuju a narusaju nocny klud v nasej obytnej stvrti. Trubenie je velmi hlasne a dlhe, pokracuje aj po polnoci a aj po 03.00 hodine rano. Trubenie je bezdovodne, nadmieru hlucne a v poslednej dobe ho zaznamenavame castejsie a obtazuje vsetkych obyvatelov obytnych domov. Byvaju tu rodiny s malymi detmi,stari ludia a tazko pracujuci ludia. Odmietame dalej znasat tuto sikanu zo strany rusnovodicov a chceme hromadne podat peticiu a staznost na zeleznice pokial s tym neprestanu! Nez sa tak stane, prv oslovime starostu, ktoreho platime z nasich dani, aby nam preukazal schopnost riesit tento problem!

06. september 2020

Michal

Pozdlz einsteinovej chodia aj v noci dost rychlo stare nakladne vlaky. Strasny hluk to robi. Pocut aj desiatky metrov od trate. Ked ide moderny rakusky osobny takmer nepocut. Ani nehovorim ako dlhlo sa cakava na zeleznicnom priecesti Einsteinova/Cernysevskeho. Davno sa to malo vyriesit mimourovnovo.
06. september 2020

Ja

@rámos ,
Ak trubi v Rusovciach a Jarovciach je mi to fuk, to nech riesia tamojsi obyvatelia, ale ak trubi v Petrzalke popri Panónskej ako je Dekra (STK ) a Europcar, tak tu su obytne stvrte a pokial viem pozdlz tohto useku nie je na kolajisku ziadne priecestie teda ani riziko vstupu na trat. Vedome nas sikanuju tymto bezohladnym spravanim, neberuc ohlad na ludi, ktori dennodenne musia nepretrzite po cely den a taktiez po 22.00 hod a pokracujuc do rana pocuvat ako sa kreteni v lokomotive zabavaju stlacanim klaksona. Nestaci raz ale zatrubia aj 5x a je to riadny hukot. Taktiez som za to,aby tam postavili protihlukovu stenu pozdlz obytnych zon. Snad si zeleznice netrufaju ocitnut sa na sude, lebo meranie hluku by prekricilo povolenu hladinu hluku a to nespominam nedaleku dialnicu, tej sa povenujem tiez a budem tlacit na starostu,nech maka ked ho platime z nasich dani, nech ukaze ci je neschopny, alebo ho este niekedy zvolime. Pan generalny riaditel zsr moze u nas stravit noc , uzit si sikanu jeho vytrubujucej hantyrky a rano “sviezi” vykrocit do prace.
07. september 2020

JanaH

je to pravda, ze osobne vlaky, co chodia cez ZST Petrzalka (smer Senec, AT, HU), to ani nevieme ze ide. Zato nakladne, to je otras, ci uz to trubenie co spominate, alebo aj nekonecne brzdenie a skripanie nakladnych vlakov, keby len presli cez stanicu, na ten zvuk si clovek aj zvykne, ale neviem preco tu tolko vlakov stoji a hroznym skripanim nas budia v noci. Kedze tu ani nie je nejake prekladisko. Ja to beriem, ze najprv tu bola stanica a potom nase byty, takze vedeli sme do coho ideme. Ale realne ako obcan neviem, ci prekracuju nejake limity, alebo 'nocny klud' prosto pre vlaky neplati. Ta vlakova doprava sa asi zvysila, rovnako ako doprava aut po Kopcianskej. Pred 10 r tu bol klud a mrtvo...teraz otras, uplna tranzitna cesta cely den.
07. september 2020

Ja

@JanaH nas bytovy komplex je od trate oddeleny rozsiahlym poľom ale i tak je to trubenie velmi hlucne. Skripanie asi pocujete vy v okoli stanice petrzalka :(
07. september 2020

Jerome

dufam, ze Vas admin blokne za kretén

DVORY 3 - 4 su postavene pred 35 rokmi. Vobec, velka cast Petrzalky ...

a co znamena "skrz" osobne vlaky, vysvetlite

a na foto kde su tie neprehladne obluky ???
07. september 2020

Pozorovatel

S tym trubenim je vsade problem.
Ked trubi vlak iduci v zareze pod dialnicou pri Boroch, tak je ho pocut az do starej Dubravky, co je 1,5km vzdusnou ciarou zastavanym uzemim !

Uz som niekolkokrat zazil cestou do Prahy, ze IC-ko muselo uplne zastavit niekde za Brnom ked prechadzalo cez nejaku obec, kedze si mlade teenegerske nezodpovedne hovado skracovalo cestu cez potok cez zeleznicny mostik, pricom mal na hlave kapucnu a usi zastuplovane sluchatkami. A takychto exotov je pri trati neurekom...
07. september 2020

Peter

Tak nech ma blokne...

Skrz osobne vlaky znamená, že všetky nákladné vlaky nemožno prepchať z bodu A do bodu B kvôli vysokému počtu osobných vlakov. Napríklad Petržalka-Rusovce je jednokoľajka. V noci keď osobné vlaky nechodia, tak samozrejme že idú všetky nákladné, čo cez deň nemohli, nestihli práve kvôli vysokej frekvecii osobných vlakov...

Úvodná foto je foto železničnej stanice Petržalka. Ak by ste si dali námahu a pozreli na mape, o ktorom úseku hovorí sťažovateľ/ka "Ja", tak by ste vedeli, že sa jedná o iný úsek. Smerom do Rusoviec. ;-)

A okrem toho, všade kde treba trúbiť, majú rušňovodiči nariadené MINIMÁLNE 3x. Čiže nikto netrúbi 3-4x zo srandy lebo sa zabáva. Zneužívanie (bezdôvodné) zvukovej návesti ma tiež následky pre rušňovodiča, takže len tak zo zábavy nevytrubujú.
07. september 2020

Ja

Nikto tu nebude nikoho nahlasovat, niesme udavaci. Chceme len riesit to co sa urcite vyriesit da. Nie vsetko sa moze zametat pod koberec ked existuje riesenie, ktore za nase dane vypracuje pan starosta 😁🤣😂
07. september 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentáre obsahujúce osobné útoky, alebo urážky boli odstránené. Zároveň chcem diskutujúcich upozorniť na dodržiavanie pravidiel slušného správania, zdržanie sa vulgarizmov a držanie sa vecnej povahy podnetu. Ďalšie príspevky porušujúce pravidlá, prípadne obsahujúce osobné útoky na pracovníkov/čky samosprávy či ostatných diskutujúcich, budú vymazané.

Ďakujem za pochopenie.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. september 2020

Jerome

admin, a už viete, kam poslete podnet?
13. september 2020

shaggy

@Ja - jasne, že sa dá ten problém vyriešiť. Presťahuj sa ;) Ja tie vlaky v noci tiež počujem, ale žeby ma rušili pri spaní, to sa nedá povedať. Možno by to chcelo zainvestovať do lepších okien, ak sú to tie pôvodné, je jasné, že všetko počuť.
13. september 2020

Ja

@shaggy...nevidim ani najmensi dovod na stahovanie :D poukazujem na to, ze roky tam byvam a prehnanu frekvenciu registrujem ja i dalsi obyvatelia, od zaciatku tohto roku. Ba dokonca, este viac cudne je ze NIE kazdy spoj trubi, len niektory a poriadne a dlho a pritom v tej casti nie je ziadne priecestie, je to rovny usek s dobrou viditelnostou. A okna mam nove, ale narozdiel od teba ja aj vetram a teda logicky mam to okno otvorene, povedz mi ako to robis ty, ze zijes v byte a nevetras a si ok s tym.
14. september 2020

Jerome

to by sa musela polovica Petrzlaka prestahovat.

Vazeni, zijeme v 21.storoci,ruch by nemal byt taky velky,avsak, Zeleznice maju: :

kolajnice v ".. iti" - piskanie
stare hrkajuce vagony
trubenie vyzera ako zlomyslenost
14. september 2020

Jerome

hluk, oprava
14. september 2020

Jerome

Petržalky :)
23. september 2020

Ja

Takto riesi starosta nase problemy za nase peniaze. Je voci problemom ludi slepy hluchy a neschopny.

S ľútosťou Vám oznamujeme,
že pri riešení podnetu Panónska cesta - narúšanie nočného kľudu do dnešného dňa nedošlo k pozitívnej náprave a z tohto dôvodu podnet označujeme ako neriešený.

Veríme, že Vás neúspech neodradí od pridania ďalších podnetov a ďakujeme za Váš záujem a spoluprácu, bez ktorej by riešenie podnetov prostredníctvom nášho portálu nebolo možné.
30. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za nečinnosť pri riešení podnetu.
V danom prípade je vykonanie nápravy na prevádzkovateľovi dráhy (ŽSR), teoreticky do hry môže vstupovať Regionálny úrad verejného zdravotníctva, pokiaľ sú objektívne prekračované hlukové limity.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MÚ Bratislava-Petržalka
08. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
13. júl 2022

Jan Tosinsky

Kupili ste si byty pri zeleznicnej trati a ste prekvapeni, ze tade chodia vlaky?
13. júl 2022

Ja

Kto tu pise ze je prekvapeny? Vas musia v praci “ milovat” asi… ked vam zadaju nejaku ulohu ci projekt a kladiete uplne hlupe otazky. Absolutne ste nepojal pointu odkazu.
16. máj 2023

Boris

@Odkaz pre starostu to čo je za presuvanie zodpovednosti ? zas do stratena ? naozaj to idete ignorovať? 2 roky trvajuci problem ? ano p. HRČKA býva daleko od železnice tak asi ho to nezaujima... ale aj dnešné trubenie 3x medzi polnocou a 4 ráno je dost extrém a ma vplyv na dost vela obyvatelov, ešte aj ked sa tam vydávajú stavebne povolenia v areale byvalej matadorky... by sa tym mohol začat niekto uz konečne zaoberať ... v Parkovacej politike sme boli petrzalka najrychlejsi z narychlejsich aj ked ma milion bugov ale hlavne ze si ludia prehlasia pobyt a budu peniazky.... ale nejaka zmena zakonu o trubeni v obytnych castiach alebo postavit blbý protihlukový plot tak to už sa petrzalčania nepozname že?
16. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zdravím Boris, ako napísala samospráva v poslednej odpovedi - v tomto prípadne problém nevyrieši mestská časť Petržalka, keďže je zodpovedným za riešenie ŽSR.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
16. máj 2023

Ja

A z akeho dovodu by samosprava NEMOHLA riesit tento podnet priamo so ŽSR??? Načo mame samospravu? Pre koho je tu tlupa zamestnancov samospravy, načo tu je Hrčka ktory riesi len veci ktore nevyzaduju extremne usilie a naco tu vobec mame nejaku zbytocnu instituciu ktora vobec nesluzi pre obcanov? Platy brat to ano, ale robit si svoju pracu aj keby nad ramec to nie! Ani len snaha riesit to tu nikdy nebola! Asi donutim Hrčku a svoloč zo samospravy aby si vyskusali ten teror a hned by otocili!
16. máj 2023

Boris

@Michal Haman ako prosim? zodpovedný za riešenie zamedzenia hluku je firma ktorá hluk vyrába??? to hadam nemyslite vazne :D podla historie tohto topicu, to tieto uzasné ŽSR riešia uz 3tim rokom... a bezvýsledne dokonca mam pocit ze sa to za posledne 2 roky zhorsilo... čo sa počtu trúbeni za mesiac týka... ale asi je to zatial slabé promo pre všetkych vo volbach... mozno ked sa tam viac bytov postavy a naseriete viac ludi to pre vas zacne davat zmysel, čo sa poctu hlasov týka, riešit ...good job ...
19. júl 2023

Juraj Kollarik

Tento problém stále trvá a je vypuklejší v letnom období kde majú ľudia otvorené okná v noci aby vetrali. Opakovane húkanie medzi 4:00 a 6:00 takto rušia nocný kľud. Škoda že naša samospráva je bezbranná nám skvaliťnovať miesto kde žijeme. Ale musím pripustiť že sme tento rok mali pekné tulipány pri cestách...
25. júl 2023

Juraj Kollarik

obrátil som sa na zodpovedných a toto je oficiálne stanovisko


Odboru inšpekcie a kontroly Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK) bolo dňa 20.07..2023 doručené Vaše podanie v predmetnej veci trúbenia vlakov v mestskej časti Bratislava Petržalka v nočných hodinách. Po prešetrení podania Vám oznamujeme nasledovné:

Predmetné trúbenie je alarm, ktorý sa spúšťa na odstavených vlakových súpravách rakúskych železníc (OBB), keď sa do nich v nočných hodinách pravdepodobne pokúšajú dostať neoprávnené osoby, V tejto veci evidujeme niekoľko sťažností zo strany zamestnancov Železníc Slovenskej republiky, konkrétne výpravcov vykonávajúcich službu v železničnej stanici Bratislava Petržalka, ktorí vzniknutú situáciu riešia privolaním hliadky PZ SR.

Vzhľadom na skutočnosť, že v poslednom období výrazne vzrástol počet podaní zo strany obyvateľov lokality Bratislava Petržalka v rovnakej predmetnej veci, Úsek prevádzky ZSSK sa v záujme riešenia tohto problému obrátil na rakúske železnice, z dôvodu možného technického nedostatku spúšťania alarmov na ich hnacích koľajových vozidlách (HKV) počas státia v noci v železničnej stanici Bratislava Petržalka.

Veríme, že tento krok prispeje k zlepšeniu, resp. vyriešeniu pre Vás nepríjemnej situácie.



S pozdravom





Železničná spoločnosť Slovensko, a. s.

odbor inšpekcie a kontroly

Rožňavská 1 | 832 72 Bratislava 3 | Slovenská republika
26. júl 2023

Jano - Star9H6j

divné ... lebo jednoznačne to trúbenie je spojené vždy s prechádzajúcim vlakom. Trvá to min. 6-7 rokov (aspon na našej lokalite Nám.hraničiarov).

Jedine žeby im ten "alarm" spúšťali prechádzajúce vlaky a nie "neoprávnené osoby"...
26. júl 2023

Ja

@juraj kollarik

Dakujeme za riesenie problemu, skoda ze pracovnici plateni z nasich dani SU NESCHOPNI vsak @odkaz pre starostu. Tychto ludi je nutne povyhadzovat z ich postov za doslova nicnerobenie a dat tie miesta niekomu kompetentnejsiemu kto si tie peniaze zasluzi. Pan Hrčka je tiez na svojej stolicke neopravnene kedze sa nechce a nevie venovat problematike vybudovania protihlukovej steny od vzdialenej dialnice popri Panonskej cesty. Ta dialnica je navyse neskolaudovana, ale uz sa po nej veselo roky jazdi. Pan Hrcka ak chcete este sediet na svojej stolicke, zacnite robit to, co mate a aj nad ramec svojej agendy. Tak ako tuto pan Kollarik napisal zelezniciam ani z vas by neubudlo, keby ste napisali jeden mail, ktory vam zaberie mozno 10 minut ak viete pisat vsetkymi desiatimi prstami na klavesnici. Je mi na grc z toho kolko falose si nasluboval volicom aby si si uzival plat z nasich dani pan Hrcka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania