Čachtická-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Nevhodne zvolena stopka. Je to hlavny tah v Raci a hrozi dopravny kolaps. Postacujuce riesenie by bola prednost v jazde. Btw.: robil magistrat aj studiu ako sa zmenia toky dopravy? Preco napr. nebolo zvolene riesenie svetelnou signalizaciou ako pri vlakovom priecesti?

05. september 2020

Miroslav Vajcik

Čachtická-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Poukazujem na nezmysel s dopravnou značkou "STOP" na Detvianskej ulici.Odkedy tu bývam v Rači,vždy bola hlavnou cestou Detvianska.Neviem,či ste domysleli dôsledky tejto značky.Viete si predstaviť,aké kolízne situácie tam budú vznikať??Autá,aj keď boli na Hlavnej,púšťali električky.Stačí,aby sa teraz pozabudol niektorý vodič a rozbehnutá električka z Komisárok ho trafí.čo bude nasledovať??Električky a celá doprava z Rače bude stáť.Ďaľší príklad-Príde autobus zospodu a zastaví pred sporiteľňou a za ním kolóna áut-vie si niekto predstaviť,kedy a to hlavne v dopravnej špičke zmizne tá kolóna??Odpoveď nikdy,lebo každé auto bude,ak chce dodržať predpisy,musí zastaviť.A to nehovorím o chodcoch,ktorí teraz budú prebiehať cez cestu ,ako splašené stádo...
05. september 2020

Robo

Snáď to nie je kvôli električkám? Vždy sa našiel niekto, kto ju pustil. Nehovorím o prisťahovalcov, ktorý vidia električku prvý krát. Hneď stoja. To nebude fungovať...
06. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
06. september 2020

Peter War

Na tomto konkretnom mieste by uplne stacilo osadit znacku daj prednost elektricke.vdaka tejto nezmyselnej stopke sa budu vytvarat dalsie zbytocne kolony
08. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
09. september 2020

Martin Uváček

A nastal kvôli stopke nejaký kolaps? Nejak som to tento týždeň nevšimol, nakoľko priecestie je už otvorené.
10. september 2020

Robo

Včera som tadiaľ išiel autom, nemá to chybu. Ak idete zhora musíte zastaviť priamo na priechode. Inak nemáte rozhľad vľavo poza zmrzlinu. Zľava samozrejme šla električka, tak som ju musel pustiť. To sa zasa nepáčilo agresívnemu deduškovi, lebo som mu blokoval priechod. Nie, keď som na priechod vchádzal autom, deduško nebol ešte pri priechode nebol.
10. september 2020

Robo

Stavebná komisia na zasadnutí zaviazala starostu rokovať s magistrátom o zdravom rozume.
12. september 2020

Martin Uváček

Podľa toho čo sa písalo na FB tak tam stopka má byť dočasne, kým si vodiči zvyknú na zmenu, potom ju nahradí daj prednosť v jazde.
14. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Dopravný podnik Bratislava, a.s. (ďalej DPB) si zabezpečil projektanta na opravu trate medzi električkovou zastávkou Cintorín Rača - Záhumenice, ktorý spracoval projekt zmeny organizácie dopravy v tejto križovatke. Preto sme o stanovisko požiadali DPB. Stanovisko Dopravného podniku Bratislava je nasledovné:

Projektant navrhol dopravné značenie v križovatke Čachtická – Detvianska v podobe, pri ktorej bude električka na hlavnej ceste. Uvedená požiadavka je daná ustanovením zákona 513/2009 Z. z. o dráhach v znení neskorších predpisov, a to konkrétne § 14 ods. 5 „Pri úrovňovom križovaní dráhy s cestnou komunikáciou má prevádzka dráhy prednosť pred cestnou premávkou. (...)“ Zároveň si dovoľujeme informovať, že uvedená zákonná požiadavka sa vzťahuje aj na električkové aj na trolejbusové dráhy.
Návrh dopravného značenia bolo určené cestným správnym orgánom Okresným úradom Bratislava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií a to za podmienky že do 31.12.2020 bude odstránený billboard na plote, ktorý bráni v bezpečnom rozhľade a značky „Stoj“ môže byť nahradená značkou „Daj prednosť vjazde“.
(koniec stanoviska)

Vo veci billboardu sme kontaktovali Sekciu správy nehnuteľnosti. Sekcia uviedla, že o odstránení billboardu už dlhšie obdobie rokuje so spoločnosťou euroAWK, spol. s r.o. Sekcia v tomto momente nevedela určiť presný čas, kedy bude reklama odinštalovaná.

Keďže podnet bol zodpovedaný stanoviskom DPB, s Vaším dovolením ho považujeme za uzavretý. Naďalej sa zaoberáme témou odstránia reklamy z verejného priestoru. Podnet sa však predmetne reklamou nezaoberal, (aj keď súvisí s týmto podnetom) takže odstránenie billboardu považujeme za samostatný podnet.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. september 2020

Rasto

Prednosť električky je v poriadku a pri prejazde autom musím uznať, že tá stopka tam má zmysel. Upozorňuje však, že by bolo zdôvodu bezpečnosti vhodné doinštalovať zrkadlá a zabrániť autám parkovať na mieste, kde na foto stojí červené auto.
15. september 2020

Tomas

Ahojte. Smrad zo spalovania vám nevadí ?
15. september 2020

Tomas

Tu riešite že vaše lenivé zadky budú o 1 minútu dlhšie sedieť v aute, ale ze váš sused spaluje odpady ktoré po večeroch dýchate nikoho netrápi. Ja v novom značení križovatky problém nevidím. Verejná doprava má mať prednosť pred individuálnou automobilovou a pri tej frekvencii ktorá je na spomínanej križovatke stopka nikomu neublíži. Bezpečnosť na križovatke má prednosť.
21. september 2020

Robo

Bezpečnosť je práve otázna. A verejná doprava utrpí. Autobus od Pekla príde kedy k zastávke pri SLSP?
23. november 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Poprosím zmeniť status z uzavretý na vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania