Edisonova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Jevgenij Astasenko 09. septembra 2020

Da sa nejako zacat riesit parkovanie na Edisonovej ulici? Auta su poodstavovane po celej ulici,nie je ponechany 3m jazdny pruh pre kazdy smer. Takisto stoja auta na chodníku kde nenechavaju 1,5m miesto. Ak tam idem s autobusom MHD tak mame velke problemy sa vyhybat protiiducim autam a takisto obtiazne prechadzanie medzi autami odstavenymi po oboch stranach.
Mozno by pomohlo povolit parkovanie na jednej strane na chodniku,v smere od Galvaniho na Radiovu. Chodci by mali cely volny opacny chodnik a zaroven by sa rozsirila prejazdna cast.

09. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
12. september 2020

Tomáš

Tu vidieť ako super-mega-ultra-špičkový team nedokáže použiť rozum. Zvýšim platy mestským = zvýši sa stav = vyberie sa viac pokút = m. polícia nebude stretová = milióny do rozpočtu mesta.
14. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie dopravného inžinierstva, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. október 2020

Franta

Mali by tam zakazat parkovanie uplne,lebo tam tym ludom prepína.Na tej ulici som si užil dosťs tými ľuďmi. Chodil som tam pomahat starat sa o nevladnu osobu,tak som tam parkoval kde bolo voľno .Vsetci si pred svojimi domami narokovali na parkovacie miesta. Nebolo to však len o tom. Poškodenie auta,klince skrutky pod kolesami, doskriabany lak... Vyhrazky od ludi ze preco tam parkujem ked tam nebyvam atd. Hlavne z tej strany od Galvaniho,tusim cisla 40 az 46 to bolo Peklo.Raz tam po mne vystartoval taky prerasteny s velkym bielym SUV,no nebolo mi vsetko jedno.Párkrát som tam musel zostať cez noc a rano mäkké koleso,prípadne farbou obliate auto...
03. október 2020

NaTrnavke

preto treba zaviesť zonu parkovania len pre rezidentov, aj tu na Odkaz pre starostu som daval podnet pre vytvorenie takej zony, ako ma 500 bytov.
05. máj 2021

jajbolina

NaTrnavske, prečo by tu mala byť pakrovacuia zóna pre obyvateľov? Ako vidím, každý dom má dvor, láskavo nech majitelia parkujú na svojom pozemku. Konečne zaveďm,e parkovaciu politiku-za státie na ver. pozemku plať.
01. september 2021

Jevgenij A.

Ako vidim,takmer po roku ziadna zmena v parkovani na danej ulici. Stale si tam obyvatelia prevazne parnych cisiel domov narokuju na parkovanie a zaberaju beztrestne verejny priestor. Dokonca si tam už niektori obyvatelia namalovali na cestu bez povolenia parkovacie boxy.
01. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
28. september 2021

Ján Janotka

Bohužiaľ takáto situácia je v celej Bratislave, Trnávku nevynímajúc. Magistrát to nerieši, čakajú zrejme na spustenie ich ,,skvelej" parkovacej politiky. Problém sú na každej takejto ulici obyvatelia, ktorí majú dve a viac áut a samozrejme s nimi parkujú na verejnej komunikácii, najlepšie priamo pred svojím domom.To že si tam vyhradzujú miesta pred domami si vo väčšine prípadov priniesli z dedín, z ktorých sa dosťahovali do mesta.Ako si všímam na Edisonovej by podľa zákona nemal parkovať nikto,tak ako to je na Bulharskej,Rádiovej a im podobným uliciam,kde pri parkovaní neostáva zákonom stanovený 3m pruh pre každý smer jazdy.
09. marec 2022

Jevgenij

Rok a pol sa tam nič nerieši. Ulica zahatana autami,prejazdne sú tak tri metre a ak sa stretnú dve vozidla nedajú sa inak ako jazdou po chodníkoch obísť. Stále pretrváva nezákonne parkovanie.
10. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
09. september 2022

Jevgenij

Ako vidím, ani po dvoch rokoch žiadna zmena. Stále porušovanie zákona o cestnej premávke, autami zabraná časť vozovky. Problém stále pretrváva, autá stále blokujú ulicu a aj chodník a nikto nič nerieši.
11. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
22. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet považujeme za opodstatnený. Oddelenie dopravného inžinierstva magistrátu pripraví projekt organizácie dopravy (POD), ktorý bude spomínaný problém s prejazdnosťou Edisonovej ulice riešiť.
POD bude po dokončení predložený Krajskému dopravnému inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave (KDI) pre vydanie stanoviska. POD so stanoviskom KDI sú súčasťou žiadosti o určenie navrhnutého dopravného značenia a dopravného zariadenia príslušným cestným správnym orgánom. Po vydaní určenia zabezpečí realizáciu Oddelenie správy komunikácií magistrátu.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
06. október 2022

Jan M.

Dobrý deň. Dá sa niekde nájsť daný projekt organizácie dopravy, prípadne ho aj pripomienkovať?
23. október 2023

Jan M.

Dobrý deň. Skúsim sa ešte raz tu spýtať, či je niekde daný projekt dostupný k nahliadnutiu.
26. október 2023

Jevgenij A.

Tri roky od podania podnetu,množstvo parkujucich áut sa ešte zvysilo.Osadili tam síce jednu značku zákaz zastavenia,ktora ale nerieši nič, ulica je stále ťažko prejazdná.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania