Hradná-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devín

V riešení

MC odstranila kontajnery na triedeny odpad z velkych zbernych miest a nejaky cas ich ponechala na malych zbernych miestach. To malo za nasledok to, ze ludia si tam zvykli nosit odpad. Po odstraneni kontajnerov aj odtial ludia, ktori nerozumeju novemu systemu alebo ho nechcu, nechaju odpad pri kontajneroch na sklo. Prosim o urychlene vycistenie priestoru predtym nez sa to roznosi a rozfuka. Taktiez by bolo dobre zistit aku formu ludia preferuju aby sme sa do tejto situacie nedostali zas o tyzden.

07. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Devín
07. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zmenu systému zberu triedeného odpadu z rodinných domov nezavádza MČ Bratislava - Devín, ale hlavné mesto SR Bratislava v spolupráci s organizáciou zodpovednosti výrobcov – NATUR-PACK, a.s. a spoločnosťou OLO a.s. Cieľom je dosiahnuť zvýšenú mieru triedenia a čistejšie verejné priestranstvá aj životné prostredie.
Viac na https://bratislava.sk/sk/zmena-sposobu-zberu-a-odvozu-vytriedeneho-odpadu-z-rodinnych-domov
Počiatočné nedostatky nového systému budú riešené priebežne. Zberné hniezdo na Hradnej ul. pri požiarnej zbrojnici bolo dočistené a za stav ďalšieho zberné miesta na Hradnej ul. (foto) je zodpovedný správca domov na Solúnskej ul.

RNDr. Peter Krempaský, referent ŽP, MÚ MČ Bratislava-Devín
09. september 2020

jajbolina

Láskavo nech sa ľudia naučia novému triedeniu separovaného odpadu, ten sa vykjladá v den zvozu pred domom. Na stránke OLO nájdu všetko. Ľudia sú bordelári, ak nabudúce na nejakého naďabíte, upozornite ho na to.
https://www.olo.sk/odvozovy-den-triedeneho-odpadu-vrecovy-zber/

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.