Parkovisko pre autobusy pri cintoríne Slávičie údolie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
martin spevak 10. septembra 2020

Dobry den,

ide o problem noveho parkoviska vyhradeneho pre autobusy pred cintorinom Slavicie udolie. Je tam vyhradenych 9 miest na celu obrovsku plochu parkoviska, ale pokuty sa rozdavaju aj mimo vyznacenych parkovacich miest pre autobusy. Problem je, ze na tom parkovisku od zavedenia znacenia ziadny autobus nestal. Nemohli by byt na zaciatok vyznacene napriklad 2-3 pruhy pre autobusy a pri nedostatocnej kapacite ich navysovat? Takto vznikla obrovska plocha, kde nemozu parkovat ani auta a turisticke autobusy na nej tiez nestoja, pretoze tie radsej prejdu na horne parkovisko a tam stoja v tieni.

10. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
16. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

toto parkovisko bolo navrhnuté ako jedno z opatrení pre zabezpečenie čiastočnej organizácie turistickej dopravy v meste, ako aj pre zlepšenie podmienok v danej oblasti. Súčasná situácia zasiahla aj túto oblasť dopravy, a preto sa v súčasnosti v meste nenachádza toľko vozidiel turistickej dopravy. Veríme, že jeho využiteľnosť stúpne so spustením ďalších opatrení. Všetky navrhované opatrenia budú následne komunikované so zástupcami dopravcov prostredníctvom Bratislava tourist board. Z tohto dôvodu zatiaľ neuvažujeme so zmenami na predmetnom parkovisku.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. október 2020

martin spevak

Odpoved vobec nie je dostatocna. Mesto by malo reagovat na potreby a nie nakonfigurovat situaciu a potom ju nechat niekolko rokov odlezat. Hovorim, ze autobusy chodia parkovat na vyssie parkovisko, lebo tam su v tieni. Co sa bude robit v tejto veci? .. takto autobusy obsadzuju obe parkoviska. Jedno preto, ze je tam znacka a druhe pre to, ze tam proste stoja co znamena, ze auta nemozu stat nikde.
Situacia je uplne rovnaka, ako keby som na celej ulici vypol vodu, lebo sa bude prerabat voda v jednom dome, ale ten sa nakoniec prerabat nebude lebo nema dobru statiku. Ale voda na ulici by ostala vypnuta.
To parkovisko sa nepouziva ako sa ma a nepouzivaju ho prostriedky pre ktore je vyhradene. Viete mi povedat, ake obdobie sa povazuje za dostatocne dlhe na to aby sa stav mohol prehodnotit?
05. október 2020

Admin KV

Dobrý deň, pán Spevak, ďakujem Vám za komentár. Parkujú autobusy na hornom parkovisku aj v tomto období, prosím?

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
05. október 2020

martin spevak

Pre koronakrizu vam to neviem overit, pretoze sme uz dva tyzdne na homeoffice, ale pred odchodom na domacu pracu som 1-2 turisticke autobusy tyzdenne videl ked som chodieval na obed do Cubiconu.
06. október 2020

Admin KV

Ďakujem Vám za odpoveď. V tom prípade ponechám zatiaľ podnet v statuse "v riešení". Keď sa situácia vráti do normálu a autobusy budú naďalej parkovať na druhom parkovisku, môžete sem pridať fotky, ktoré poslúžia ako dôkaz pre Magistrát.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
07. október 2020

Michal

Dobry den, ked si sem uz ideme vesat fotky ako dokazy vyuzivania/nevyuzivania vyhradenych parkovacich ploch. Poprosil by som, ak sa niekomu podari, aby sem pridal aj fotku co i len jedneho autobusu parkujuceho na danych vyhradenych miestach. Chodim okolo niekolkokrat denne, ale odkedy je parkovisko vyhradene pre autobusy, nevidel som tam ani jeden jediny autobus, nikdy. Iba opapucovane auta. Tesim sa na dusicky, som zvedavy, ci maju mestski policajti dostatok papuc alebo to vzdaju rovnako ako v horuce letne dni, ked to tam obsadili hufne osobne auta smerujuce do zoo. Inak na margo turistickych autobusov, parkovanie pod mostom lafranconi uz nepostacuje? tam stavali vzdy turisticke autobusy, je to na hlavnej trase do centra, v tieni a miesto nebolo nikdy plne obsadene. Alebo su to rezervovane miesta pre turisticke autobusy do zoo? :D inak pred zoo su tiez vyhradene parkovacie miesta, odhadom tak pre 3-4 autobusy a tiez som tam este ziaden nevidel stat
19. september 2022

Martin Uváček

Aký je súčasný stav riešenia podnetu? Je ešte aktuálny?
21. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania