Starohájska - auto využívané asociálmi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Na parkovisku Osuského 46 parkuje vozidlo ktoré už niekoľko týždňov používajú asociali na stretávanie a prespavanie. Ako toaletu používajú okolie a neďaleký okraj lesa. Žiadame odtiahnuť dane vozidlo a riešiť znečisťovanie verejného priestoru v spolupráci s Mestskou a štátnou políciou.

14. september 2020

Michal

Maju zaplatene parkovne?
16. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za váš podnet. Postúpili sme ho príslušnému oddeleniu MÚ.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
27. november 2020

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

sme radi, že obyvatelia našej mestskej časti si všímajú svoje okolie. Pracovníci sociálnych vecí vykonávajú pravidelne šetrenia a monitoring ľudí bez domova v Petržalke. Skontrolovali aj Vami popisované miesto na parkovisku na adrese Osuského 46. Našli auto, kde prespáva jeden muž. Bolo mu poskytnuté sociálne poradenstvo, odporúčali sme mu sociálne zariadenia, kde môže prenocovať, za určitých podmienok mu môžeme poskytnúť sociálnu výpomoc. Bolo mu vysvetlené, ako sa má správať, ako má vykonávať hygienu. Našu pomoc odmietol, chce si pomôcť sám, snaží si nájsť prácu, túto situáciu berie ako prechodnú a tvrdí, že za chvíľu už nebude prespávať v aute.
Auto bez TK a EK bolo v minulých týždňoch nahlásené na oddelenie životného prostredia, ktoré má na starosti agendu ohľadne nepojazdných aut.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
28. január 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. V zmysle zákona 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, bola držiteľovi tohto vozidla doručená výzva na odstránenie. Ten na základe tejto výzvy vozidlo z verejného priestranstva odstránil.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
29. január 2021

Roman

dobrý deň, o vyriešení nemôže byť ani reči, pretože uvedené vozidlo len preparkovalo o cca 300 metrov a teraz stojí pred Obchodnou akadémiou. Ale aspoň je preč z nášho parkoviska, aj za to vďaka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania