Budovateľská-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Brezová pod Bradlom

V riešení
meno
Tomáš 18. mája 2021

Vážený pán primátor,
obraciam sa na Vás s podnetom ohľadom NÁZVU zastávky pri sídlisku Dolné lúky na Budovateľskej ulici..Roky je v cestovnom poriadku uvedený názov zastávky Brezová p./Br.,,detský domov..uvedená inštitúcia je už však roky zaniknutá, navyše pôvodný objekt je už v súkromnom vlastníctve---z toho mi vychádza, že nie je dôvod, aby niesla zastávka názov už po zaniknutej inštutúcii---úplné iné je to v Myjave, kde zastávka ,,detský domov" má svoje opodstatnenie, keďže taká inštitúcia tam stále existuje----viac by sa tu na Brezovej hodilo pomenovanie napr. po sídlisku ,,DOLNÉ LÚKY" (pekne by to korešpondovalo totiž s úplne prvou vstupnou zastávkou v smere od Myjavy / Brezová p. Br.,,Horné Lúky")----prípadne varianta so ZŠ keďže je taktiež blízko..Vopred Ďakujem za posúdenie podnetu

19. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie, určite by to bolo treba zmeniť, pretože "detský domov" už roky neexistuje - popravde ani som to nevedel, že sa zástavka takto volá. Dáme podnet na SAD-ku, aby to zmenili. Myslím, že názov zástavka "Dolné lúky" by bol asi najvhodnejší. Ešte podotknem, že chceme postupne vymeniť aj tieto dve zástavky (+iné v meste) za nové - presklené.
Ešte raz ďakujem a prajem pekný deň.

MsÚ Brezová pod Bradlom
26. máj 2021

Tomáš

Vďaka veľmi pekne. Určite to prispeje k skultúrneniu danej záležitosti, ak zastávku navyše SADka uvedie aj gramaticky a pravopisne správne ( Dolné Lúky ).
Rovnako sa to týkabaj osád za Brezovou v smere na Myjavu. Tam je to totiž chybne: malo by totiž byť ,,Brezová, Minárčiny" ( a nie ,, u Minárčiných ako doposiaľ a s malým ,,u" dokonca ) ,,Brezová, Pod Vrchom" (a nie s malým ,,p") a ,,Brezová, Vaškovci" (nie Brezová u Vaškov s malým ,,u") Jediné pomenovanie uvedené správne je ,,Brezová, Hurbanova Dolina". SADke asi gramatika a geografické názvy nič nevravia. Treba ich trochu poštuchnúť ;) Ďakujem pekne za vyriešenie daných záležitostí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania