Dr. Štefana Osuského-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Brezová pod Bradlom

Uzavretý
meno
René Pavlík 24. apríla 2020

Priehrada bola 9 rokov vypustená. Neviem,či v tomto čase bol vypracovaný návrh na jej využitie pre rekreáciu, šport, oddych, ... . Dúfam, že áno, preto by ma potešilo, keby tento projekt bol zverejnený, aby bolo možné ho pripomienkovať, ale najmä realizovať. Doposiaľ tam žiadna činnosť, okrem vyrezania niekoľkých stromov (časť dreva ešte leží na brehu) nie je.
Mohli by tam byť lavičky, piesková pláž, mólo, požičovňa lodiek, lodenica (v zátoke), kabínky, kadibúdky, minibufet, ... .

27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, sme samozrejme radi, že po 10 rokoch môže priehrada slúžiť svojmu účelu, je v majetku štátneho podniku SVP, a.s.. Pozemky okolo priehrady sú v súkromných rukách, to tiež limituje využitie prostredia, ale lokalita východným smerom (popri cyklochodníku na Košariská) je v Územnom pláne definovaná na šport a rekreáciu, čo by bolo vhodné v budúcnosti využiť. Neviem o žiadnom návrhu na využitie priehrady a okolia, myslím že to by sme museli dať ešte len vypracovať. Mali sme záujem na obnove posedenia, postavenie altánku s krbom a pod. V terajšej situácii, keď nám štát kráti podielové dane o 30% to však nevidím reálne nielen tento rok ale ani budúci. Budem rád keď to tam trošku zrenovujeme, ale kedy to bude, to bohužiaľ netuším.
S pozdravom

Jaroslav Ciran, primátor
Mesto Brezová pod Bradlom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania