Bučany-osvetlenie-nefunkčné

Zodpovednosť za riešenie: Bučany

Vyriešený

Osvetlenie na hornom cintoríne nefunguje. Na čo sa dávalo solárne osvetlenie za drahé peniaze keď nespĺňa svoj účel. Neospravedlňuje to ze nesvieti slnko s takouto variantov sa malo počítať a keďže tam osvetlenie je osadené tak má spĺňať svoj účel. Na takto vyhodené peniaze za nefungujúe osvetlenie a mohli použiť rozumnejšie.

03. január 2022

Odpoveď samosprávy

Anonymka Bučany, osvetlenie na Hornom cintoríne funguje. To, že kapacita batérie nebude úplne postačovať v období okolo zimného slnovratu pri zamračenom počasí je fakt, o ktorom sme vedeli a počítali s ním. Účelom nie je svietiť celú noc, ale len v čase kedy tam chodia ľudia a to osvetlenie na 99% spĺňa. Za druhé - drahé solárne osvetlenie tiež nie je pravda, je lacnejšie ako klasické elektrické, dokonca s energiou zadarmo.
Druhým variantom by bola len tma, keďže plnohodnotné elektrické osvetlenie so stavebným povolením by musel zrealizovať majiteľ pozemkov cintorína. Obec ním nie je a zákon jej neumožňuje investovať na cudzom.
Keď sa prestanete hanbiť za svoje meno, kľudne sa za mnou zastavte a vysvetlím Vám prečo sa Obecné zastupiteľstvo rozhodlo vybudovať práve takéto osvetlenie.
Prajem krásny nový rok, prežitý v pokoji a zdraví.
Kto? starosta
Kedy? 2021

Ing. Rastislav Kurinec, starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.