Bučany-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Bučany

Vyriešený
meno
Zuzana 23. decembra 2018

Takto vyzerali kontajnery cca 10 dní kým neprišli smetiari. Je potrebné pridať ďalšie kontajnery. ( vyhadzujú sem odpad aj ľudia, ktorí na bytovkách nebývajú)

23. december 2018

Odpoveď samosprávy

Beriem na vedomie. Budeme to riešiť hneď po sviatkoch. Ďakujem.

Ing. Rastislav Kurinec, starosta obce
24. december 2018

Martin

Áno kapacita nepostačuje. Ale za stav akom to je sú aj zodpovední aj obyvatelia bytoviek. Veľa ľudí nestláča PET fľaše a kartónové obaly. A to nehovorím že tam dávajú odpad ktorý tam nepatrí. Už som tam našiel aj komunálny odpad.
02. január 2019

Odpoveď samosprávy

30.12.2018 som si vykonal opakovanú kontrolu uvedených kontajnerov. V kontajneroch na plasty a papier vyhodená fritéza s olejom aj rezňami, kvetináče aj s kvetmi, fľaše aj plechovky nepostláčané, v kontajneri na sklo zasa igelitka šalátu aj s rybou. Chápem vaše rozhorčenie dámy a páni, ale pokiaľ niektorí z vás pristupujú k separovaniu odpadu takto, samospráva nemá veľa možnosti ako vám pomôcť. Budúci týždeň vám tam doplním dva kontajnery na papier a dostanete odo mňa listy s upozornením na parkovanie počas dní odvozu odpadu, keďže som tam dnes zasa musel kliesniť cestu smetiarom cez vaše zaparkované autá. Na najbližšej schôdzi zastupiteľstva chcem riešiť aj tento problém a o niečo vám zvačšiť parkovacie plochy, pretože situácia je tam neúnosná. Zatiaľ toľko. Dalšie info o týždeň. S pozdravom, starosta.
Kto? starosta
Kedy? 9.1.2019

Ing. Rastislav Kurinec, starosta obce
03. január 2019

Andrej

Niektorým "občanom" je pojem separácia odpadu neznámi pojem a nepomôže ani 10 kontajnerov pokiaľ nebudú dodržiavať základné pravidlá, že objemné krabice treba roztrhať a pet fľaše pokrčiť a samozrejme komunálny odpad nepatrí do separovaného. Niektorí sa riadia pravidlom veď niekto to uprace....
07. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dňa 7.1.2019 bol Váš podnet vyriešený a na stanovisko zberných nádob som Vám pridal ďalšie 2 ks kontajnerov na papier. Riaďte sa prosím pokynmi na nich uvedenými pri triedení odpadu. Zároveň bol do Vašich schránok distribuovaný môj list, v ktorom Vás žiadam o disciplinované parkovanie Vašich vozidiel v dňoch vývozu odpadu ako aj o kvalitné a efektívne triedenie odpadu. Dúfam, že spoločným úsilím sa nám stav v oblasti poriadku podarí zlepšiť. Verte, že z mojej strany snaha bude. S pozdravom Ing. Rastislav KURINEC, starosta obce
Kto? starosta

Ing. Rastislav Kurinec, starosta obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.