Bučany-dopravné zrkadlo-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Bučany

Vyriešený
meno
Sunnyday 30. decembra 2018

Dobry den. Chcela by som sa spytat, ci by sa sem nemohlo umiestnit dopravne zrkadlo, chodia po tejto ceste i skolkari a so zrkadlom by mal sofer vacsi prehlad, ci za zakrutou zrovna nejde auto/ludia. Vdaka - cesta pod hasicskou zbrojnicou - pri dome c.365

30. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Michaela. Inštalácia zrkadla na tomto mieste by nebola efektívnym riešením. Nejde o neprehľadnú križovatku ale len o krátku zákrutu, akých je v obci viac a ktorá je pri dodržaní maximálnej povolenej rýchlosti 30 km/hod bez problémov prejazdná, pričom brzdná dráha na suchej vozovke pri tejto rýchlosti je okolo 4,5 metra a rozhľad minimálne 20 metrov. Pokiaľ ide o zvýšenie bezpečnosti, v čo najkratšom čase bude umiestnená značka obmedzujúcu rýchlosť na 30 km/hod a upozorňujúcu na chodcov aj hore (dole už je). Vo vzdialenejšej budúcnosti je plánovaná celková rekonštrukcia a rozšírenie uvedenej cesty. Do vtedy môžem len apelovať na vodičov aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a neprekračovali rýchlosť, a na chodcov aby používali reflexné prvky a používali na chôdzu tú krajnicu, ktorú v danej situácii vyhláška káže. Pokiaľ je uvedené riešenie pre Vás nedostačujúce, ste kedykoľvek vítaná na obecnom úrade, kde môžeme v diskusii pokračovať.

Ing. Rastislav Kurinec, starosta obce
30. december 2018

Sunnyday

Vdaka :)
05. január 2019

Lucia Baranovič

Dobrý večer. Tiež by som bola rada keby sa s ulicou niečo robilo... Aspoň spomalovače,nakoľko niektorí šoféri nedodrzuju (a predpokladám že nebudú dodržiavať) predpisy cestnej premávky..
Taktiež cez našu ulicu chodí veľa traktorov, kombajnov. Je to nebezpečné, tu nie sú ani chodníky a chodci majú problém sa vyhnúť. Dupľom malé deti... Taktiež z hľadiska parkovania áut... Nemôžu používať inú cestu?
07. január 2019

Odpoveď samosprávy

Problém nedisciplinovaných vodičov samozrejme nevyrieši ani zrkadlo, ani značka. Nadviažem však súčinnost so zložkami PZ SR, ktoré by nám občasným meraním rýchlosti v uvedenom mieste pomohli aspoň trochu eliminovať tento problém.
Osadenie spomaľovačov prediskutujeme v obecnom zastupiteľstve na najbližšej schôdzi. A aj keď podnet - chýbajúce dopravné zrkadlo považujem za bezpredmetný, verte, že doprave a bezpečnosti na uvedenej ulici sa budem venovať.

Ing. Rastislav Kurinec, starosta obce
07. január 2019

Lucia Baranovič

Ďakujem 🙂
17. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dnes som doriešil uvedený problém s Dopravným inšpektorátom. Riešením bude zatiaľ osadenie značky B 31a (30 km/h) a A 14 (chodci). Osadenie uskutočníme hneď ako to bude možné.

Ing. Rastislav Kurinec, starosta obce
17. január 2019

Lucia Baranovič

Ďakujem veľmi pekne. Hádam pomôže 🤔🙂 Ešte prosím na nás myslite s tými kombajnami... 🙂 Chcem sa spýtať: nedajú sa tie konáre ktoré prečnievaju do el. Drôtov vypilovat?
02. február 2019

Pavol Miklušák

Dobrý deň. Spomaľovačov na tejto ceste je už dosť! (prepadnutá cesta) 1. mezdi Kultúrnym domom a Domom služieb 2. pri Hasičskej zbrojnici 3. za odbočkou do Jágru (na háje). Dočasné riešenie by možno stačilo prenajať na jeden deň UNC a vyčistiť boky cesty pri paneloch a pred rodinnými domami pod zákrutou, vybrať zo zákruty z boku trochy hliny a nasypať tam frézovaný asfalt.Prejsť párkrát veľkým valcom. Sú v Bučanoch určite dôležitejšie a väčšie investície. Toto by bolo možno len dočasné zalátanie problému a verím, že nie naveky. Máme na to aj firmu v Bučanoch, ktorá by to dokázala spraviť a určite nie za veľké peniaze.
03. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dnes boli na uvedený nebezpečný úsek osadené dopravné značky B 31a (30 km/h) a A 14 (chodci) v oboch smeroch. Dúfam, že ich vodiči budú rešpektovať a situácia v tomto úseku sa zlepší. Samotné rozšírenie cesty v tomto roku príliš reálne nevidím, ale nejaké provizórne riešenie skúsime vymyslieť. Každopádne, za podnet Vám ďakujem. Starosta

Ing. Rastislav Kurinec, starosta obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.