Čadečka-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Čadca

Uzavretý

Dobrý deň
Chcem sa spýtať, či mesto plánuje nejakú výstavbu optického alebo káblového internetu do mestskej časti čadečka prípadne kto ma takéto projekty na starosť. Žije tu mnoho ľudí a je tu mnoho novostavieb. Myslím si, že je to dosť veľká prímetská časť a žije tu mnoho ľudí ktorých by takýto typ pripojenia určite potešil a s radosťou by ho využili keďže v tejto časti ponúka internet len jeden poskytovateľ s rýchlosťou maximálne do 15Mbit/s. Chcem sa teda spýtať prečo mesto zatiaľ nerieši tento problém ktorý mal byť podľa ministerstva regionálneho rozvoja a investície do konca roku 2020 vyriešený a po celom území SK sa mal nachádzať šikoropásmový internet s rýchlosť väčšiu než 30Mbit/s, prípadne kedy a ako chce mesto tento problém riešiť.
Ďakujem

18. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
poskytujeme stanovisko spoločnosti Telecom:
V mestskej časti Čadečka máme pripravovanú investíciu do modernizácie EKS na optickú sieť FTTH (optické vlákno až k zákazníkovi). Investorom optiky je Slovak Telekom a.s. Vybudovanie siete je kompletne na náklady spoločnosti Slovak Telekom a.s. Investíciu plánujeme realizovať v horizonte dvoch rokov, termín závisí od získania právoplatného Územného rozhodnutia.
V súčasnosti sme vo fáze vybavovania legislatívy, kde nám chýba už len vyjadrenie 4 subjektov, na tých pracujeme. Zároveň, s týmto projektom sme museli čakať, v zmysle vyjadrenia mesta Čadca, na budovanie chodníka v Čadečke, keďže súhlasné stanovisko mesta bolo podmienené koordináciou výstavby uvedeného chodníka. Chodník sa aktuálne už realizuje a pripokládka optiky do chodníka je tiež v realizácií.
Na uvedenej sieti budeme poskytovať optické služby internet (do 600 Mbit/s, s možnosťou navýšenia na 950 Mbit/s), Magio TV, pevná linka a ďalšie.

S pozdravom

Ing. Petra Ďuranová, kancelária primátora mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.