U Buty-neporiadok a odpadky-neodpratané konáre

Zodpovednosť za riešenie: Čadca

Vyriešený
meno
Simon 05. septembra 2021

Po obrezani kríkov okolo verejného osvetlenia u suseda tieto kríky skončili na pozemku mojej matky. Žiadam vysvetlenie a okamžite odstranenie zo sukromného pozemku!

09. september 2021

Simon

Vyriešené.
09. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podnet vyriešený.

S pozdravom,

Mgr. Xénia Šurhaňáková
zástupkyňa primátora
09. september 2021

Marián

Zdravím, oceňujem rýchlu reakciu
Prečo ale podobne rýchlo neriešite aj ostatné podnety? V priebehu júna až augusta na žiadne odkazy občanov nereagujete! Kde sa majú občania mesta Čadca obracať, keď tu im na ich podnety neodpovedáte?
Načo mesto platí za stránky Odkaz pre starostu, keď ich nevyužíva? Čo od tejto platformy (a svojich zodpovedných občanov nahlasujúcich problémy v meste) očakáva? ...
20. september 2021

Xenia Surhanakova

Dobrý večer. Veľa otázok.
Tak po poradí:
1. Za stránku odkazprestarostu.sk mesto neplatí ani cent, ako som si zistila.
2. Je pravda, že táto stránka bola bez spätnej väzby od kompetentných dlhšie. Bolo však aj dovolenkové obdobie. Buďte si však istý, že o všetkých podnetoch minimálne ja viem a posúvam ich tam, kde ich riešiť majú.
3. Rozhodla som sa tu s ľuďmi komunikovať, z vlastnej vôle, v záujme pomôcť mestu v riešení. Nie je to moja povinnosť ani kompetencia. Ako vidíte teraz, mám aj svoj občiansky profil, z ktorého som riešila podnety už minulý rok.
4. Podnety dostávam od ľudí na messengeri, v sms, mailoch, či telefonicky, takže tie sa snažím riešiť najpromptnejšie, keďže som oslovená priamo. A nie je ich málo. Pokiaľ ich vidím aj na odkaze, vyjadrujem sa.
5. Na podnety tu reagujem z môjho admin profilu iba vtedy, keď som si istá, že bude riešený a osobne si skontrolujem, či vyriešený aj bol.

Pekný večer.
21. september 2021

Marián

Dobrý večer, len stručne.
Na Vašu osobu som neútočil. Vyjadroval som sa k veľmi zlej spätnej väzbe mesta na podnety občanov na tejto stránke.

K dnešnému dňu je z počtu 375 podnetov na tejto stránke vyriešených iba 100 (cca 27%), neriešených je až 125 podnetov (33%)! Niektoré majú status "neriešené" skoro 3 roky!!!

Ak chce mesto túto platformu racionálne využívať, malo by poveriť pracovníka, ktorý by včas reagoval na podnety občanov. Uviedol by, akému zodpovednému orgánu problém posunul, s termínom nápravy aj následnou kontrolou.

Ak je to ale komplikované a podnety občanov majú mesto zbytočne zaťažovať, a neriešené odkazy pribúdať, nech sa radšej ODKAZ PRE STAROSTU zo stránok mesta odstráni...
26. september 2021

Xenia Surhanakova

Dobrý deň, ako útok som to ani nebrala, ale váš komentár pod moju odpoveď som nemohla nechať bez vysvetlenia. Skúste si pozrieť, pod koľkými tými 100 vyriešenými podnetmi je (aj) moje meno. I napriek horeuvedeným faktom. Súhlasím, že odpovede by mali byť rýchlejšie a adresnejšie. Vašu požiadavku a návrh som tlmočila kompetentnému človeku. Peknú nedeľu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.