Palárikova-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Čadca

Uzavretý

18. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
verejné priestory je zrkadlom spoločnosti, s vizuálnym smogom nebojuje len Čadca. Mesto žiaľ môže znížiť objem reklamy len na pozemkoch vo svojom majetku. Dosah na pútače umiestnené na súkromných pozemkoch nemá. K očisteniu verejného priestoru by výrazne pomohli zmeny v stavebnom zákone.

Mesto problém premnoženej reklamy vníma, vždy tu bola aj ochota vedenia mesta komunikovať a hľadať riešenia. Nadmerná koncentrácia reklamy má negatívny vplyv na celkový dojem a atraktivitu mesta, toto si ešte stále bohužiaľ väčšina majiteľov budov či prevádzok neuvedomuje.

V meste máme vypracovanú koncepciu umiestňovania reklamných stavieb a reklamných zariadení na území mesta Čadca, spomínaná koncepcia je regulačným nástrojom, ktorý pomáha pri umiestňovaní a povoľovaní reklamných stavieb a reklamných zariadení v celom meste. Snahou vedenia mesta ho bude zapracovať do záväzných regulatívov Územného plánu mesta Čadca a Územného plánu centrálnej mestskej zóny mesta Čadca.

Určite si pozorný občan všimne, že mesto proti nelegálnym stavbách/reklamách v meste bojuje. Už v minulosti boli odstránené nelegálne billboardy, no pre celkový dojem z mesta je to žiaľ málo. V odstraňovaní nepovolenej reklamy budeme pokračovať a intenzívnejšie bude nové vedenie mesta túto myšlienku podporovať.

S pozdravom
Kto? oddelenie výstavby, ÚP, stavebného poriadku a dopravy a Mestská polícia Čadca
Kedy? nedá sa určiť čas, je to náročná agenda

Ing. Petra Ďuranová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania