U Hluška-doplnenie názvov ulíc

Zodpovednosť za riešenie: Čadca

Vyriešený
meno
J. M. 06. marca 2019

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať či by bol taký veľký problém pre mesto pomenovať cesty a uličky v meste. Bývame v lokalite U Kyzka, ale adresa je U Hluška + číslo RD, takže podľa takého “presného” určenia je problém aby napr. sanitky alebo doručovacie spoločnosti prišli kam treba. Veď možných názvov je veľa - Zelená, Červená, Krátka, Dlhá, Šikmá, ..alebo Saganova, Gurova, .. 😃 Dosť by to uľahčilo niektoré situácie.

07. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Vedenie mesta sa ním v najbližšej dobe bude zaoberať. Určite ide o podnetný príspevok.
S pozdravom

Ing. Petra Ďuranová, kancelária primátora mesta Čadca
11. november 2019

J. M.

Spravilo sa za 8 mesiacov niečo v tejto veci? Niektoré mestské cesty nie sú ani po rokoch zakreslené na mapách.
27. december 2022

J. M.

Bude v tejto veci nové vedenie mesta niečo robiť? Aspoň zakresliť do máp mestské cesty, po 7-8ich rokoch od dokončenia by sa hádam už aj patrilo.
27. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v mapách, ktoré sú dostupné na webovej stránke Mesta Čadca, cez webový portál mobec.sk na mapovom podklade ZGBIS ÚGKK SK, sú zakreslené všetky miestne cesty, ktoré sú taktiež pomenované (viď príloha). Pre zviditeľnenie názvov, je potrebné si mapový podklad priblížiť, alebo oddialiť. Nemáme vedomosť, že by sa tam niektoré cesty nenachádzali, pričom jediná novovybudovaná miestna cesta vo Vami uvedenom časovom období, sa nachádza v priemyselnom parku v miestnej časti Podzávoz, kde sa pôvodne nachádzala vozová cesta. Mesto Čadca samostatne neprevádzkuje žiadnu webovú stránku s mapami a nezodpovedná za správnosť a úplnosť údajov, ktoré sa nachádzajú na stránkach rôznych súkromných prevádzkovateľov, pričom ak nejakú chybu zistíme, požiadame daného prevádzkovateľa, aby túto odstránil. V prípade, že si prevádzkovatelia rôznych webových stránok s mapami vyžiadali alebo vyžiadajú podklady a doplňujúce informácie, je Mesto Čadca v procese plne súčinné.

Mestský úrad v Čadci, Mesto Čadca,
Nám. Slobody 30, 022 01 Čadca
041/43022230
28. december 2022

J. M.

Dobry den, napriklad na Vami prilozenom subore nie su niektore cesty v lokalite u Kyzka, na druhom obrazku v prilohe tiez z mObec sice cesty su, ale pomenovanie je vsetkych U Hluska, kratsie su bez pomenovania, takze take oznacenie je k nicomu. Na obcianskom mame adresu U Hluska + cislo domu, takze podla takeho oznacenia je na prvy krat problem cudzim bez vysvetlovania adresu najst. A nie je pravda, ze sa posledne roky cesta nova okrem kdesi v Podzavoze nerobila. Asi pred 5-6 rokmi sa robili 2 cesty z tych co su na jednej mape a nie na druhej, viem to podla toho, ze sme museli pripravit podklad na cestu aj ho zaplatit a mesto tam dalo len asfalt, kedze penazi niet.
28. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
29. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vami uvedeným cestám uvádzame, že pravdepodobne ste mysleli dopravne málo významné cesty, vybudované ako vjazdy resp. príjazdové cesty v rámci výstavby súkromných rodinných domov.
K názvosloviu a adrese uvádzame, že táto je časť mesta U Hluška a osada U Kyzka, takže všetky cesty - ulice sú s uvedenými názvami. Pre odôvodnenie prečo máte v občianskom preukaze len U Hluška a nie aj U Kyzka, je potrebné sa obrátiť na príslušný orgán Policajného zboru, ktorý preukazy vydáva. Ohľadom doručovania zásielok môžete kľudne uvádzať U Hluška a súpisné číslo, alebo U Kyzka a súpisné číslo, prípadne U Hluška - U Kyzka a súpisné číslo, rozhodujúce v adrese je súpisné číslo.
U osád sa všeobecne názvy ulíc neprideľujú, nakoľko sú pomenované názvom osady. Ak navrhujete podľa Vašej požiadavky teda v osade U Kyzka premenovať ulice, je potrebné podať na Mesto Čadca oficiálnu a nie anonymnú žiadosť s návrhom názvu alebo názvov ulíc.
Vzhľadom na to, že pri takýchto prípadných zmenách adries, je potrebná výmena všetkých osobných dokladov (občiansky preukaz, vodičský preukaz, pas, zmeny na katastri nehnuteľností, atď) a tiež zmena adries sídiel firiem v obchodnom registri, čo vyvoláva značné finančné náklady, je potrebné k žiadosti doložiť súhlasy všetkých dotknutých fyzických a právnických osôb s úradne overenými podpismi.
Následne môže Mesto Čadca uskutočniť v proces premenovania (terajšie pomenovanie U Hluška, resp. U Kyzka) a po prehodnotení opodstatnenia žiadosti, ďalej schválení Názvoslovnou komisiou, Mestským zastupiteľstvom a Ministerstvom vnútra SR, môže byť cesta - ulica premenovaná. Mesto Čadca bude v procese plne súčinné.
Ďakujeme za porozumenie.

Mestský úrad v Čadci, Mesto Čadca,
Nám. Slobody 30, 022 01 Čadca
041/43022230

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania