Horelica-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Čadca

V riešení
meno
Jana Frolová 28. apríla 2019

Neexistujúce prepojenie Čadce s cyklocestou v Oščadnici. Naozaj úbohé na okresné mesto. Treba sa spýtať starostov dedín ako to dokázali oni.

06. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Mesto v týchto dňoch začína I, II etapu cyklokomunikácie v meste.

Cyklistická komunikácia bude začínať v križovatke ulíc Paláriková (cesta II/487) s ulicou Okružná a ukončená je v prvej etape pri napojení v križovatke Nábrežná a Námestie Slobody, pričom bude viesť spoločnou cestičkou pre chodcov a cyklistov súbežne s cestou II. triedy II/487 v západnej časti Mesta Čadca popod sídlisko Kýčerka smerom do parku pri Kysuci. V rámci uvedenej prvej etapy sa vybuduje 1,7486 km cyklistickej komunikácie, rozpočet projektu hovorí o sume 356 612,69 €.

Nasleduje druhá etapa projektu, ktorá pokračuje spoločnou cestičkou pre chodcov a cyklistov pozdĺž cesty I/11, ul. Námestie Slobody a pri križovatke s ulicou Pribinovou ju križuje, prechádza na druhú stranu a vedie ako cyklokoridor po ulici Pribinovej, pokračuje po existujúcom chodníku, cez autobusové nástupište, podchodom na ulicu Andreja Hlinku, kde bude vedená v samostatnej cyklistickej komunikácií súbežnej s ulicou A. Hlinku až na križovatku s Kysuckou cestou. Výsledkom druhej etapy bude 1,7875 km vybudovanej cyklistickej komunikácie. Druhá etapa predstavuje investíciu 399 tisíc €.

Samozrejme, ide o dlhodobý projekt. V súčasnej dobe sú schválené projekty v 1 a 2 etape (začiatok realizácie máj 2019) ešte nám ostáva 3. etapa samostatná cyklistická komunikácia súbežná s cestou I/11 cez celú Horelicu, ktorá je spracovaná a podaná. Predstavuje dĺžku 2,6 km a celkové náklady 700 tisíc Eur. Uvedená 3 etapa projektu sa bude realizovať len v prípade, že dostaneme dotáciu.

Ing. Petra Ďuranová, kancelária primátora mesta Čadca
31. júl 2019

Peter Kačeriak

Leto je pomaly v druhej polovici a deti sa nemajú kde bicyklovať . Ozaj úbohé na okresné mesto...
07. jún 2021

Peter

Horelica-cyklotrasa-chýbajúca

Kedy budu pokračovat práce na cyklochodníku po Horelici,keď sa inde po meste nedá bicyklovať, s deťmi už vobec nie?
07. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.