M. R. Štefánika-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Čadca

Vyriešený
meno
Pavel Halfar 24. augusta 2019

Odvoz separovaného odpadu-plastov je nedostatočný. Pri tzv.čínskom múre máme naplnený kontajner za týždeň, ale vývoz je vätšinou za dva týždne. Na prvej fotografii je stav pred vývozom v utorok 13.8. a druhá ukazuje stav 21.8. a pri tom niektorí občania vyhodia plasty do zmesového odpadu, keď vidia, ako to vyzerá. Je zarážajúce, že mesto chce čo najviac separovať druhotné suroviny, ale ich odvoz vôbec nezvláda. Buď je treba vyvážať raz za týždeň, alebo pridať kontajnery, ale tu by bol problém, kde ho umiestniť. A ešte jedna poznámka. Včera 20.8. vyviezli kontajnery pri susednom dome 2556, ale k nám sa im nechcelo cúvnuť 60m!

26. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnetom sa bude zaoberať odd. životného prostredia a Mestský podnik služieb. V podnete opisujete nedostatočnú frekvenciu vývozov, no skúsme na to pozrieť aj z druhej strany. Ak by občania plastové fľaše pred vyhodením sploštili, vmestilo by sa ich do kontajnera odhadom päťkrát viac. To isté aj plechovky od nápojov či kartónové škatule. Vyváža sa „vzduch“.
Ani nám nie je príjemné sa pozerať na preplnené kontajnery. No niekedy skutočne málo a to stlačiť fľašu pred jej vyhodením.
Radi by sme z Vašej strany uvítali možno návrh miesta/lokalitu, kde by sa v danej oblasti dali kontajnery doplniť.
Kto? odd. životného prostredia mesta Čadca

Ing. Petra Ďuranová, kancelária primátora mesta
31. august 2019

Ondrej Grochal

Najjednoduchšou možnosťou by možno bolo zintenzívniť VŠADE počet vývozov odpadu. (Tento problem je vo všetkých mestských častiach) A samozrejme adekvátne tomu upraviť poplatok za vývoz odpadu. Ak sa ľudia naučia lepšie hospodáriť s odpadom, potom môžme zasa vyvážať a platiť menej.
05. september 2019

Ondrej Grochal

Rovnaký problem s dovozom odpadu v mestskej časti Čadečka. V takomto stave sa kontajnery nachádzajú už tretí týždeň. Intenzita vývozu je teda veľmi slabá.
11. marec 2020

Pavel Halfar

Dobrý deň! Situácia s vývozom plastov, a aj poriadkom pri kontajneroch, sa zlepšila tým, že sa väčšinou uskutečňuje častejší vývoz, než je v rozpise. V súčasnom stave by som problém vyhodnotil. ako vyriešený. S pozdravom Halfar Pavel.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania