Slovanská cesta-neporiadok a odpadky-neporiadok

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený

Kedy sa tam konečne spraví poriadok a bude to vyzerať ako v okresnom meste?

20. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš podnet postúpime SAD. Nakoľko nejde o majetok a pozemky mesta Čadca. Pozemky pred stanicou patrili v minulosti mestu. Predaj sa uskutočnil na základe písomnej žiadosti SAD, spoločnosti SIRS - Development Žilina, v roku 2008. SAD je zodpovedné za opravu výtlkov či za stav nástupišťa, ich povinnosťou je aj kosenie na svojich pozemkoch. Obdobný problém je aj so železničnou stanicou na území nášho mesta. Vedenia mesta každoročne apelu na dopravcov, aby zútulnili, zrekonštruovali či zmodernizovali svoje objekty na území mesta.

Ing. Petra Ďuranová, kancelária primátora mesta
04. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Slovenská autobusová doprava Žilina, akciová spoločnosť ako správca Autobusovej stanice Čadca ( ďalej len AS CA ) na základe podnetu ohľadom čistoty na AS CA predkladá nasledovné stanovisko:

Problém s neustálym znečisťovaním priestorov AS CA hlavne bezdomovcami evidujeme a v rámci riešenia uvedeného problému boli prijaté nasledovné opatrenia:
- Zintenzívnime frekvenciu čistenia priestorov AS CA dodávateľskou spoločnosťou
- Zintenzívnime kontrolu kvality čistenia priestorov AS CA dodávateľskou spoločnosťou
- Na AS CA bude inštalovaný kamerový systém s napojením na kamerový systém Mestskej polície v Čadci, ktorá je miestne aj vecne príslušná vykonávať zásahy v súvislosti so znečisťovaním a poškodzovaním priestorov AS CA a tak isto aj pri riešení iných priestupkov spôsobovaných bezdomovcami na AS CA
- Budú vykonané opatrenia zabraňujúce prespávaniu bezdomovcov na lavičkách určených pre cestujúcu verejnosť

Dúfame, že prijaté opatrenia budú mať za účinok obnovenie čistoty a poriadku na AS CA a týmto sa zároveň širokej cestujúcej verejnosti za vzniknutú situáciu ospravedlňujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania