SNP-padajúce konáre

Zodpovednosť za riešenie: Čadca

Neriešený
meno
Anna 19. augusta 2020

Neustále padajúce konáre zo starej brezy.

09. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Na to, aby ste či už pred obytným panelákom, rodinným domom, či firmou mohli strom vyrúbať, musíte mať povolenie. Ustanovuje tak zákon o ochrane prírody. Je preto potrebné, aby občan podal, po predchádzajúcom súhlase susedov daného bytového spoločenstva, písomnú žiadosť o vydanie súhlasu na výrub konkrétnej dreviny. V tejto žiadosti je okrem údajov žiadateľa potrebné uviesť aj dôvod podania žiadosti, čiže dôvod, prečo chceme konkrétny strom odstrániť. Pred tým, ako sa pristúpi k výrubu stromu, prihliada sa na druh a zdravotný stav dreviny, rovnako aj funkciu a význam tohto stromu pre životné prostredie a taktiež aj na to, aby sa prípadný výrub uskutočnil v období tzv. vegetačného pokoja (1.október – 31.marec). Po posúdení týchto kritérií sa pristúpi ku konkrétnym riešeniam.
Ak máte pochybnosti alebo sa potrebujete poradiť, kontaktujte sa na Mestskom úrade v Čadci, na oddelení životného prostredia.
Kto? odd. životného prostredia mesta Čadca a Mestský podnik služieb Čadca

Ing. Petra Ďuranová, kancelária primátora mesta
12. september 2020

Anna

Hlásim problém so stromom ktorý ohrozuje ľudí padajucími konármi. či si ho orežete alebo zrežete mi je jedno. Ja tam ani nebývam a nemiením zháňať súhlasy.
Ďakujem za neriešenie a alibistickú odpoveď.
12. september 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania